Tápegység beépített vízhűtővel!

A JSP Tech egy meglehetősen szokatlan terméket mutatott be, ami tulajdonképpen egy tápegység, amelyet vízhűtő rendszerrel szereltek fel. A rendszer tartalmaz egy CPU blokkot is, ez az egység a processzor hűtéséért felelős.

Tápegység beépített vízhűtővel!

A szokatlan termék a JSP Tech kínálatában jelent meg, a tápegységet a vállalat még a Computexen mutatta be. Az újdonság tartalmaz egy vízhűtő rendszert, amelyhez tartozik egy processzorhűtő vizesblokk is. Maga a radiátor, tehát a hőleadó felület a tápegységen belül került elhelyezésre. A megoldás egyrészt jónak is nevezhető, ugyanis a radiátor által leadott meleget a tápegység ventilátora rögtön a házon kívülre továbbítja. Az a tény, hogy a hőleadó radiátor a tápegységen belül kapot helyet, más szempontból rossznak is nevezhető. A radiátor által termelt hő és a tápegység által termelt hőmennyiség egy rendkívül kis légtérben koncentrálódik, így valamelyest romlik a vízhűtő rendszer hűtőteljesítményének hatásfoka is.

Maga a tápegység 450W-os teljesítménnyel rendelkezik, a  rendszer a kompaktsága miatt rendkívül jó megoldás, ám a hűtőteljesítmény szempotjából már nem biztos, hogy jó választásnak fog minősülni.

A JSP Tech vízhűtőrendszerrel egybeépített tápegysége a közeljövőben kerül a piacra, a gyártó pontos dátummal nem szolgált. A rendszer ára várhatóan 150 dollár körül mozog majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward