Shop menü

SZOFTVERES HIBA LASSÍTJA MSI GEFORCE RTX 4070 TI SUPER VENTUS 3X VIDEOKÁRTYÁKAT, DE MÁR VAN RÁ JAVÍTÁS

Ezzel a lendülettel a többi MSI gyártmányú GeForce RTX 4070 Ti Super videokártyához is érkezett új BIOS, ugyanis a vállalat csapata a szigorú ellenőrzéseket követően szükségesnek ítélte a lépést.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Szoftveres hiba lassítja MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Ventus 3X videokártyákat, de már van rá javítás

Az Nvidia legújabb videokártyája, a GeForce RTX 40 Super sorozatot erősítő GeForce RTX 4070 Ti Super, ami egyben az első Nvidia videokártya, ami egyszerre viselheti a Ti és a Super jelölést, a tegnapi nap folyamán végre hivatalosan is megjelent. Az újdonságot már sokan tesztelték, ezek egy részét korábbi hírünkben linkeltük is, ám időközben kiderült, az MSI GeForce RTX 4070 Ti Super Ventus 3X sorozatú modelljeinél homokszem került a gépezetbe, így a videokártyák lassabbak voltak a vártnál.

Galéria megnyitása

A hiba firmware alapú, ami mindenképpen jó hír, hiszen egy egyszerűen és gyorsan alkalmazható BIOS frissítéssel orvosolható. Az MSI illetékesei el is készítették a javítást tartalmazó BIOS frissítést, ami már el is érhető a Ventus 3X sorozatú videokártyákhoz, ez segít a normál teljesítményszint helyreállításában. Az MSI csapata szerint a bug miatt nagyjából 5%-kal teljesített rosszabbul az új videokártya annál, mint amire normál esetben képes lenne, vagyis a BIOS frissítés alkalmazásával ekkora teljesítménynövekedést nyerhetünk.

A gyártó érdekes módon nemcsak a Ventus 3X sorozatú, hanem a többi GeForce RTX 4070 Ti Super alapú videokártyájához is kiadott egy-egy új BIOS-t, ám azt nem árulták el, ezek a termékek is teljesítménycsökkenéstől szenvedtek-e. Az biztos, hogy a friss BIOS alkalmazását követően az összesített teljesítmény végre arra a szintre emelkedik, ahol eredetileg is lennie kellett volna – ebből kiindulva valószínű, hogy a többi MSI gyártmányú GeForce RTX 4070 Ti Super videokártya is érintett, ezért is juthattak arra a döntésre, hogy hozzájuk is kiadnak egy-egy új BIOS-t. Az újbóli mérésekből majd kiderül, hogy a BIOS frissítés alkalmazását követően mely terhelésformák esetén mekkora gyorsulást lehet elérni a hibás alapállapothoz képest.

Galéria megnyitása

Az új BIOS-ok az alábbi linkeken keresztül szerezhetőek be az érintett MSI videokártyákhoz:

  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G VENTUS 3X [BIOS Update]
  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G VENTUS 3X OC [BIOS Update]
  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM [BIOS Update]
  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G GAMING X SLIM WHITE [BIOS Update]
  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G VENTUS 2X OC [BIOS Update]
  • GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16G VENTUS 2X WHITE OC [BIOS Update]

Az MSI csapata elnézést kért az esetleges kellemetlenségekért. Az efféle hibák sajnos olykor-olykor előfordulnak, viszont mindenképpen pozitívum, hogy ezúttal nagyon-nagyon hamar megérkezett a teljesítményjavító frissítés.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére