Szép negyedévet zárt a PC piac

Szép negyedévet zárt a PC piac

Az IDC által készített legfrissebb elemzések alapján úgy tűnik, hogy a PC piacot érintő recesszió mára már történelemmé vált: ismét növekedésnek indult a szegmens, méghozzá elég határozott mértékben. 2009 első negyedévében világszerte 7,1%-kal, míg az Amerikai Egyesült Államok területén 3,1%-kal csökkentek a PC szállítási mutatók. Az előző év azonos időszakához képest most 24,1%-os növekedést könyvelhetett el a PC-s világpiac, de az Amerikai Egyesült Államokban kialakult eredmény sem rossz, az ugyanis 16,9%-os növekedésről árulkodik.

Az IDC elemzői a trend alapján igen bizakodóak, szerintük az idei év második negyedéve is igen erősnek ígérkezik, így várakozásaik szerint az egész éves növekedés akár 15% felett is lehet, no de ennyire ne szaladjunk előre. Vizsgáljuk meg, hogy a teljes PC piac szállítási mutatóin melyik gyártó mekkora szeletet tudott magának kihasítani az elmúlt negyedév folyamán.

Az IDC által publikált adatok szerint az Acer és a Lenovo szállítási mutatói növekedtek legnagyobb mértékben: az Acer 42,5%-kal, míg a Lenovo 58,3%-kal több PC-t szállított az idei év első negyedévében. A többi gyártó is 20% feletti növekedéssel zárta a fenti időszakot, kivéve a HP-t, aki 19,9%-kal múlta felül előző negyedéves eredményeit. A szállítási mutatók után vessünk pár pillantást a különböző gyártók piaci részesedésére is.

Érdekes módon az Acer előnye a Dell-lel szemben jelentősen csökkent. Piaci részesedések tekintetében elég vegyes a kép: egyes gyártók vesztettek piaci részesedésükből, míg mások növelték azt. A sorrend ennek ellenére továbbra is változatlan maradt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward