Szállingóznak a 65W-os Phenom II X4-esek

Szállingóznak a 65W-os Phenom II X4-esek

Nagyjából egy hónapja röppentek fel a hírek, amelyek azt állították, hogy az AMD új, energiatakarékos Phenom II-es processzorokon dolgozik, amelyek 65W-os TDP-vel büszkélkednek majd. Alig egy hete került fel az AMD saját árlistájára az első 65W-os TDP-vel rendelkező Phenom II X4-es processzor, de máris számos kanadai és európai online webáruház kínálatában találkozhatunk az új jövevénnyel.

A Phenom II X4 905e típusjelzéssel ellátott processzor már Kanadában, Franciaországban és az Egyesült Királyság területén is előrendelhető, a netes listákon szereplő árak nagyjából a Phenom II X4 940-es modellével egyeznek meg. Érdekesség, hogy az AMD saját árlistáján mindkét fent említett processzor azonos, 195 dolláros áron érhető el.

A rendelkezésre álló specifikációk alapján a Phenom II X4 905-ös modell 2,5 GHz-es órajelen ketyeg és 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. A processzor magfeszültsége 0,825V és 1,25V között helyezkedik el, a tokozás természetesen Socket AM3-as. Ez alapján az új jövevény ugyan sokkal kevesebb energia felhasználásával üzemel, mint a 3 GHz-es órajelen működő Phenom II X4 940, amely 3 GHz-es órajellel és 125W-os TDP-vel bír, de cserébe jóval lassabb is annál.

Az új termék már nálunk is feltűnt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward