Sun + Samsung = új SSD-k szerverekbe

A Sun Microsystems és a Samsung együttműködése néhány hónappal ezelőtt kezdődött, ám most úgy tűnik, hogy megszületett a hosszadalmas és nehézkes munka első gyümölcse: a gyártópáros SLC (Single Level Cell, azaz egyszintű cella) flash memóriára épülő adattároló egységeket készített, amelyek a hagyományos SLC megoldásoknál sokkal strapabíróbbak lettek, így maradéktalanul megfelelnek az üzleti felhasználók igényeinek.

Sun + Samsung = új SSD-k szerverekbe

A Sun Microsystems és a Samsung együttműködése néhány hónappal ezelőtt kezdődött, ám most úgy tűnik, hogy megszületett a hosszadalmas és nehézkes munka első gyümölcse: a gyártópáros SLC (Single Level Cell, azaz egyszintű cella) flash memóriára épülő adattároló egységeket készített, amelyek a hagyományos SLC megoldásoknál sokkal strapabíróbbak lettek, így maradéktalanul megfelelnek az üzleti felhasználók igényeinek.

A Samsung elmondása szerint az új SSD meghajtókban elhelyezkedő 8 Gb-es chipek ötször több írási és törlési ciklust bírnak ki, mint a hagyományos SLC technológiára épülő társaik. Különlegesség, hogy az új meghajtók Wattonként 100-szor több adat feldolgozására képesek, mint a hagyományos mechanikus meghajtók, azaz a merevlemezek, tehát az új SLC meghajtók sokkal hatékonyabbak azoknál. A Sun és a Samsung tervei szerint az új meghajtók tökéletesen alkalmasak lesznek a videó megosztó weboldalak, valamint a nagy internetes keresők szervereibe, ahol a szerverek hatalmas adatmennyiséggel és rengeteg írási- és olvasási feladattal kénytelenek megbirkózni.

A Sun technológiai szakembere, Michael Cornwell szerint a vállalat az új, rendkívül strapabíró meghajtókat főként üzleti felhasználóknak kínált szerverekben és adattároló egységekben kívánja felhasználni a jövőben. A Samsung állítása szerint a két vállalat együttműködésének meglesz az eredménye: az IDC előrejelzése alapján az üzleti felhasználóknak szállított SSD meghajtók száma 2012-re már eléri a 2,24 milliós darabszámot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward