SSD-k üzleti felhasználóknak az OCZ-től

Az OCZ termékei általában a fanatikus- és az átlagfelhasználókat célozzák meg az SSD piacon, ám most rendhagyó módon az üzleti szféra számára is készült megoldás: a különleges meghajtókat Vertex EX fémjelzéssel küldi harcba a vállalat.

SSD-k üzleti felhasználóknak az OCZ-től

Az OCZ termékei általában a fanatikus- és az átlagfelhasználókat célozzák meg az SSD piacon, ám most rendhagyó módon az üzleti szféra számára is készült megoldás: a különleges meghajtókat Vertex EX fémjelzéssel küldi harcba a vállalat.

A hagyományos, 2,5 hüvelykes formátummal rendelkező SSD adattárolók kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy a vállalati környezetben tökéletesen helytálljanak, illetve teljesítményükkel elősegítsék a vállalati alkalmazások zökkenőmentes futását. A termékek specifikációikat tekintve a felsoroltaknak tökéletesen eleget tesznek: a Vertex EX meghajtók 260 MB/s-os olvasási- és 210 MB/s-os írási sebesség mellett üzemelnek, ezek az értékek a maximálisan elérhető sebességeket képviselik. A folyamatos írás 100 MB/s-os sebességgel történik – áll a gyártó közleményében. Ahhoz, hogy el tudjuk helyezni ezeket az értékeket a piacon, vegyük példának az Intel X25-E Extreme meghajtóit, amelyek folyamatos olvasási sebessége 250 MB/s, folyamatos írási sebességük pedig 170 MB/s-os. Ennek fényében az OCZ meghajtói folyamatos írási sebesség tekintetében némileg lemaradnak az Intel termékétől.

Az alacsonyabb folyamatos írási teljesítményt nagyobb adattároló kapacitás segítségével próbálják kompenzálni, a meghajtóban egyébként SLC (Single level cell – egyszintű cella) típusú Flash memória található. Az Intel X25-E meghajtója 64 GB-os adattároló kapacitást kínál, az OCZ termékei 60 GB-os és 120 GB-os verziókban egyaránt elérhetőek. Érdekesség, hogy az OCZ külön kiemeli: a 60 GB-os meghajtó csak 200 MB/s-os maximális írási sebesség elérésére képes.

A Vertex EX meghajtók 1,5 millió órán át képesek meghibásodás nélkül üzemelni, a gyártó két éves garanciát vállal a termékekre. Az Intel X25-E adattárolóira ezzel szemben 3 év garancia jár. Az OCZ új termékeinek árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward