Sokkal kevesebb iPhone készül majd

Sokkal kevesebb iPhone készül majd

Egy ideje már nem titok, hogy az Apple az idei negyedév folyamán csökkenti az iPhone termelést, amelyet korábban a pénzügyi világválsággal magyaráztak, illetve azzal, hogy ennek következtében jelentősen vissza fog esni a kereslet, ugyanis az emberek megpróbálnak spórolni. Az FBR Capital Markets elemzője, Craig Berger szerint a korábbinál jóval nagyobb lesz a termelés csökkentés az iPhone esetében.

Néhány hete még csak nagyjából 10%-os iPhone termeléscsökkentéssel számolt a piac, ám most az elemzők szerint a jelek arra utalnak, hogy az Apple mintegy 40%-kal kevesebb iPhone telefont fog legyártani, mint az idei év harmadik negyedévében. Az Apple nyilatkozata szerint a rendkívül népszerű telefonból a harmadik negyedév folyamán összesen 6,89 millió darab fogyott, de az, hogy erre a negyedévre mekkora rendeléseket kapott a gyártó, egyelőre nem tudható.

Az Apple döntését egyrészt a korábban említett kedvezőtlen pénzügyi hatásokkal lehet indokolni, de van itt egyéb ok is. A vállalat sokkal több iPhone-t gyártott le, mint amennyire a piacnak valójában szüksége van, ezzel pedig azt szerették volna elérni, hogy a raktárkészletek tökéletesen fedezzék az igényeket, azaz ne legyen hiány a készülékből. Amennyiben ez utóbbi helyzet is szerepet játszik a termelés csökkentésében, akkor a helyzet egyszerű: az Apple a felhalmozódott készletektől próbál megszabadulni. Hogy a karácsonyi időszak mit hoz az IT vállalatok számára, azaz mennyire esik vissza a válság miatt az eddigiekben megszokott decemberi forgalom, az rejtély. Az elemzők véleménye szerint a 2009-es év sem lesz könnyű az IT vállalatok számára, így az Apple ezzel a lépéssel valószínűleg joggal készül fel a nehezebb időkre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward