Sok-sok mobil újdonság a Samsung kínálatában

A Samsung számos új termékkel készült el a napokban, amelyek között CULV processzorral szerelt notebook, Intel Atom központi egység köré épülő netbookok, sőt, egy Nvidia Tegra alapú multimédiás lejátszó is jelen van. A termékekről az elérhető információkat csokorba szedtük és az alábbi pár soron keresztül kínáljuk fel olvasásra.

Sok-sok mobil újdonság a Samsung kínálatában

A Samsung számos új termékkel készült el a napokban, amelyek között CULV processzorral szerelt notebook, Intel Atom központi egység köré épülő netbookok, sőt, egy Nvidia Tegra alapú multimédiás lejátszó is jelen van. A termékekről az elérhető információkat csokorba szedtük és az alábbi pár soron keresztül kínáljuk fel olvasásra.

[bold]Még mindig az Atom-os netbook a nyerő? Jön a Samsung N130 és N140

[/bold]

A Samsung kínálatában már eddig is szép számmal láthattunk netbookokat, amelyek az Intel népszerű Atom processzorainak valamelyikére alapoznak. A gyártó most újabb netbookokat készített, amelyek az N130-as és N140-es típusjelzéseket viselik. Az N130-as egységben a jól ismert Atom N270-es processzor helyezkedik el, amely 1,6 GHz-es órajelen üzemel, míg az N140-es termék belsejében az újabb, N280-as típusjelzéssel ellátott központi egység teljesít szolgálatot a maga 1,66 GHz-es magórajelével. A netbookok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten 10.1 hüvelykes képátlójú LED-es háttérvilágítással felszerelt LCD panelt tartalmaznak, a rendszermemóriájuk mérete 1 GB, az adatok tárolásáról pedig egy 160 GB-os mobil merevlemez gondoskodik. A termékeket felszerelték még WiFi és Bluetooth adapterekkel, valamint 10/100-as ethernet vezérlővel és egy három az egyben kártyaolvasóval is. A kínálatból az egyre inkább alapnak számító beépített 0,3 Megapixeles webkamera sem hiányzik.

Az N130-as modell esetében 1,5 W-os hangszórók állnak rendelkezésre, a konfiguráció energiaszükségleteit pedig egy háromcellás akkumulátor elégíti ki. Az N140-es modellben már 3W-os sztereó hangszórópár kapott helyet, az akkumulátor szerepét pedig egy hatcellás megoldás tölti be. Az újdonságok ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre még nem érkeztek információk, viszont annyi már tudható, hogy a termékekhez az operációsrendszer mellé egy Office Home And Student Edition szoftvert is ad a vállalat. Az adatok biztonságáról egy on-line adatmentő technológia gondoskodik, ami a Microsoft SkyDrive szolgáltatására épül és 25 GB-nyi tárhelyet kínál a felhasználók számára.

Samsung X120: ha több erő kell, mint ami az Atomos noteszekben rejtőzik

A Samsung az X420-as és X520-as notebookok mellett az X sorozatban egy újabb modellt, az X120-as verziót is bemutatta. A harmadik X sorozatú jövevény egy ultra vékony megoldásnak minősül, amely 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedik. A termék kissé túlméretezett netbooknak tűnik, legalábbis első ránézésre, de az igazság távol áll ettől. Az X120-as modell belsejében CULV Core 2 Duo vagy Pentium processzor kaphat helyet konfigurációtól függően, a rendszermemória 4 GB-ig bővítgető, míg a legnagyobb merevlemez, amellyel kérhetjük a konfigurációt, 500 GB-os adattároló kapacitást kínál. A videó megjelenítésről egy integrált Intel GMA 4500 MHD gondoskodik.

A 11,6 hüvelykes kijelzővel ellátott termék 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A notebook a három az egyben kártyaolvasó és a beépített webkamera mellett 10/100-as ethernet vezérlőt, WiFi adaptert és opcióként akár Bluetooth adaptert is tartalmaz. Akkumulátor tekintetében négy- vagy hatcellás megoldások közül választhatunk, utóbbival egyetlen töltés hatására akár kilenc órán át is üzemeltethetjük a konfigurációt.

Az X120-as Samsung noteszgép várhatóan még ebben a hónapban forgalomba kerülhet, ára 700 és 800 euró között fog elhelyezkedni konfigurációtól függően.

Jön a Samsung M1, reszkessen a Zune HD és az iPod Touch!

A Samsung mérnökei egy új hordozható multimédiás lejátszóval jelentkeznek a piacon, amely az Nvidia nagysikerű SoC (System on Chip) megoldásán, a Tegra-n alapul. A termékkel a gyártó a Microsoft Zune HD-jának és az Apple iPod Touch-csának kíván konkurenciát teremteni, de hogy ez mennyire fog sikerülni, az majd idővel kiderül.

Az M1-es lejátszó 91 grammos súllyal rendelkezik, a terméket egy 3,3 hüvelykes AMOLED kijelzővel vértezték fel. A 3D-s hatású felhasználói kezelőfelület Flash alapokon nyugszik. Az újdonság FM rádióval és Bluetooth támogatással kerül a boltok polcaira, a tervek szerint 8, 16 és 32 GB-os változatokban lehet majd megvásárolni. A gép MP3, AAC, MP4, OGG, WMA, WAV, DivX és Xvid fájlok lejátszására egyaránt képes lesz. A mellékelt akkumulátor segítségével 30 órán át hallgathatunk zenét vagy 5 órán át nézhetünk videót egyetlen töltéssel.

A friss lejátszó szállítása várhatóan még ebben a hónapban megindulhat. A 8 GB-os változatért 235 eurót, a 16 GB-os készülékért 290 eurót, míg a 32 GB-os csúcsmodellért 325 eurót fognak elkérni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward