Shuttle X50: új egybegép Linux alapokon

A Shuttle, aki a kisméretű konfigurációk egyik legnevesebb specialistája, most egy új egybegéppel jelentkezik a piacon. Az X50-es típusjelzéssel ellátott termék előtelepített Linux operációsrendszerrel kerül forgalomba és hozza a gyártótól már megszokott szintet mind minőségben, mind pedig funkcionalitásban.

Shuttle X50: új egybegép Linux alapokon

A Shuttle, aki a kisméretű, stílusos számítógép konfigurációk egyik legnevesebb specialistája, most egy új egybegéppel jelentkezik a piacon. Az X50-es típusjelzéssel ellátott termék előtelepített Linux operációsrendszerrel kerül forgalomba és hozza a gyártótól már megszokott szintet mind minőségben, mind pedig felszereltségben és funkcionalitásban.

Az X500V modell 3,6 cm vastag és az openSUSE Linux legfrissebb, 11.1-es verzióját tartalmazza operációsrendszerként. A nyílt forráskódú szoftverhez rengeteg ingyenes alkalmazást tölthetnek le a felhasználók az openSUSE weboldalról, amelyek segítségével a legtöbb mindennapi feladat gond nélkül ellátható.

A fekete vagy fehér színben érkező újdonság belsejében Atom 330-as processzor teljesít szolgálatot, amely egy 1,6 GHz-en üzemelő kétmagos processzor. A termék 1 GB-nyi DDR2-es rendszermemóriával bír, 160 GB-os mobil merevlemezt tartalmaz és 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel van felvértezve. Az LCD panel 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel és nem a szokványos megoldások táborát gyarapítja: a vállalat az ASUS és az MSI egybegépéinek mintájára érintőkijelzővel látta el a terméket. Az új jövevény ezen kívül 1,3 megapixeles webkamerával, kártyaolvasóval, mikrofonnal és sztereó hangszórókkal egyaránt rendelkezik. A csatlakozók között egy Gigabites Ethernet portot, egy VGA kimenetet, valamint 5 darab USB 2.0-s portot találunk, de ezen kívül hatcsatornás audió vezérlő és egy WiFi 802.11n típusú beépített vezeték nélküli hálózati adapter is helyet kapott a kínálatban.

A VESA rögzítő furatoknak köszönhetően az X500V könnyedén falra szerelhető, de akár speciális asztali monitorállványra is rögzíthetjük a kényelmesebb használat érdekében. A Shuttle Kensington porttal is ellátta az újdonságot, ennek segítségével számkódos zár segítségével láncolhatjuk a gépet az asztalhoz, így picit megnehezíthetjük a tolvajok dolgát.

A Shuttle X500V-re két év garancia jár, a termék már elérhető a Shuttle partnerek kínálatában és a gyártó on-line rendszerkonfigurációs weblapján keresztül is. Az ajánlott végfelhasználói ár 444 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward