Scythe: megjött az Orochi Rev. B CPU hűtő

A Scythe kínálatában nagyjából egy éve van jelen a az Orochi névre keresztelt, rendkívül jó hatásfok mellett üzemelő processzorhűtő. A vállalat mérnökei nemrégiben úgy döntöttek, hogy kissé átalakítják a terméket, hogy az alkalmas legyen az LGA-1366-os processzorfoglalatba passzoló Core i7-es processzorok hűtésére is. Ezzel együtt a termék egy univerzális megoldásnak mondható, ugyanis LGA-775-ös és Socket 478-as, valamint AMD Socket 754/939/940-es és AM2-es processzorfoglalatokhoz egyaránt alkalmazható.

Scythe: megjött az Orochi Rev. B CPU hűtő

A Scythe kínálatában nagyjából egy éve van jelen a az Orochi névre keresztelt, rendkívül jó hatásfok mellett üzemelő processzorhűtő. A vállalat mérnökei nemrégiben úgy döntöttek, hogy kissé átalakítják a terméket, hogy az alkalmas legyen az LGA-1366-os processzorfoglalatba passzoló Core i7-es processzorok hűtésére is. A hűtő így most már igazán univerzális megoldásnak mondható, ugyanis LGA-775-ös és Socket 478-as, valamint AMD Socket 754/939/940-es és AM2-es processzorfoglalatokhoz egyaránt alkalmazható.

A specifikációk ránézésre egyáltalán nem változtak. A hűtő 120 x 194 x 155 mm-es méretekkel bír, súlya pedig 1285 gramm, ami első olvasásra bizony igen-igen soknak tűnhet. A hűtő nikkelezett réz bázisra épül és nem kevesebb, mint tíz darab heat pipe csővel rendelkezik, amelyek a hűtő talpazatától a hűtőbordákhoz továbbítják a processzor által termelt hőt.

A hűtő egy 140 mm-es átmérőjű ventilátort tartalmaz, ami 500-as percenkénti fordulatszám mellett üzemel. A hatalmas átmérő és az alacsony fordulatszám meg is teszi a hatását: a termék megfelelő hűtőteljesítményt kínál, ám mégis rendkívül halkan, egészen pontosan 10,8 dB(A) zajszint mellett üzemel. Az Orochi Rev. B hamarosan elérhető kereskedelmi forgalomban, az újdonság ajánlott végfelhasználói ára az Amerikai Egyesült Államok területén 78,80 dollár, míg Európában 46,50 eurót kérnek el érte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward