SATA 6 Gbps-os kártya az ASUS lapjaihoz is

Az ASUS kínálatában hamarosan elérhető lesz a vállalat első olyan P55-ös alaplapja, amely natív SATA 6 Gbps-os támogatással is fel lesz vértezve. A P7P55D Premium típusjelzéssel ellátott termék esetében két darab SATA 6 Gbps-os port használatára nyílik lehetőség a  Marvell 88SE9123-as típusjelzésű SATA 6 Ggbps-os vezérlő jóvoltából. Annak érdekében, hogy az új vezérlő és a P55-ös lapkakészlet között ne legyen sávszélesség hiány, a gyártó egy PLX PEX8613-as, 3 portos és 12 sávval ellátott PCIE híd chipet alkalmaz, amely a P55-ös lapkakészlethez PCI Express x4-es sávszélességgel kapcsolja hozzá a fent említett Marvell chipet, így a két darab SATA 6 Gbps-os csatlakozó által kínált adatátviteli sebességek zökkenőmentesen kiaknázhatóak.

SATA 6 Gbps-os kártya az ASUS lapjaihoz is

Az ASUS kínálatában hamarosan elérhető lesz a vállalat első olyan P55-ös alaplapja, amely natív SATA 6 Gbps-os támogatással is fel lesz vértezve. A P7P55D Premium típusjelzéssel ellátott termék esetében két darab SATA 6 Gbps-os port használatára nyílik lehetőség a  Marvell 88SE9123-as vezérlő jóvoltából. Annak érdekében, hogy az új vezérlő és a P55-ös lapkakészlet között ne legyen sávszélesség hiány, a gyártó egy PLX PEX8613-as, 3 portos és 12 sávval ellátott PCIE híd chipet alkalmaz, amely a P55-ös lapkakészlethez PCI Express x4-es sávszélességgel kapcsolja hozzá a fent említett Marvell chipet, így a két darab SATA 6 Gbps-os csatlakozó által kínált adatátviteli sebességek zökkenőmentesen kiaknázhatóak.

A "natív" SATA 6 Gbps-os támogatással ellátott alaplapról korábban már írtunk, ám most úgy tűnik, hogy a gyártó opcióként egyéb termékeihez is nyújt SATA 6 Gbps támogatást, de azt már csak bővítőkártya formájában lehet majd elérni. Az ASUS szakemberei által készített SATA 6 Gbps-os portokat tartalmazó kártya hasonló felépítéssel rendelkezik, mint az ASRock-féle megoldás, amelyről korábban már szintén beszámoltunk. Az ASUS egyes P55-ös alaplapjai mellé csomagolt kiegészítő PCI Express x4-es kapcsolat segítségével csatlakozik a rendszerhez, a terméken egy PLX  PEX8613-as híd chip foglal helyet. A bővítőkártyán ugyanaz a SATA 6 Gbps-os vezérlő van jelen, mint amelyet már a P7P55D Premium alaplap esetében is megismerhettünk.

A friss megoldáson, azaz annak nyomtatott áramköri lapján a kép szerint két vezérlő számára van kialakított hely: az egyik a fent említett Sata 6 Gbps-os chip, míg a másik egy NEC µPD720200-as vezérlőchipnek van fenntartva. Az NEC chip az USB 3.0-s portok vezérlését végzi és két darab USB 3.0-s portot biztosít a rendszer számára. Az újdonságok, azaz a SATA 6 Gbps-os támogatást kínáló kártyák az ASUS egyes P55-ös alaplapjai mellé csomagolva lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A későbbiek folyamán készülhetnek olyan kártyák is, amelyeken mind USB 3.0-s, mind pedig SATA 6 Gbps-os portok is el vannak helyezve. Remélhetőleg már arra a listára sem kell sokat várni, amely tartalmazza, hogy pontosan mely alaplapokhoz mellékeli az ASUS a fent említett kiegészítőit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward