Sapphire Radeon HD4670 GDDR4-es memóriával

A Radeon HD4670-es típusjelzéssel ellátott videokártyák a 100 dollár alatti szegmensben keresgélő felhasználók számára ideális megoldásnak bizonyulhatnak. A vállalat a videokártyákat viszonylag alacsony előállítási költségek mellett készíti, így a termékek nyereséget termelnek a partnerek számára. A Radeon HD 4670-es ellenfele az Nvidia kínálatában a GeForce 9600 GSO, amely G92-es grafikus processzora miatt nem rendelkezik olyan jó árazással, mint a rivális termék. Annak érdekében, hogy a verseny kiegyensúlyozottabb legyen, az Nvidia elkészítette a GeForce 9600+ verziót, amely már G94-es GPU-val de kevesebb shaderrel bír, valamint olcsóbb az előállítása is, így sokkal agresszívabb árstratégia alkalmazása mellett dobható piacra a Radeon HD 4670-es modellel szemben.

Sapphire Radeon HD4670 GDDR4-es memóriával

A Radeon HD4670-es típusjelzéssel ellátott videokártyák a 100 dollár alatti szegmensben keresgélő felhasználók számára ideális megoldások. A vállalat a videokártyákat viszonylag alacsony előállítási költségek mellett készíti, így a termékek nyereséget termelnek a partnerek számára. A Radeon HD 4670-es ellenfele az Nvidia kínálatában a GeForce 9600 GSO, amely G92-es grafikus processzora miatt nem rendelkezik olyan jó árazással, mint a rivális termék. Annak érdekében, hogy a verseny kiegyensúlyozottabb legyen, az Nvidia elkészítette az 512MB-os GeForce 9600GSO verziót, amely már G94-es GPU-val, de kevesebb shaderrel bír, és így olcsóbb az előállítása is, sokkal agresszívabb árstratégia alkalmazása mellett dobható piacra a Radeon HD 4670-es modellel szemben (csak épp a teljesítménye más újra, ugyanazon név alatt).

Visszatérve a Sapphire újdonságára, a gyártó legfrissebb Radeon HD 4670-es modelljének technikai paramétereit a mérnökök a GDDR4-es memória chipek alkalmazásával „dobták fel”. Az új kártya 512 MB-nyi GDDR4-es típusú memóriát tartalmaz, amely 128 bit széles adatsín segítségével kapcsolódik a GPU-hoz. Az újdonság a szokásosnál rövidebb nyomtatott áramköri lappal érkezik, és a GPU felett egy óriási ventilátor foglal helyet, amely remélhetőleg halkan teszi a dolgát. A memóriákra is gondoltak, mindannyian kaptak egy-egy aluminium bordát.

A GDDR4-es memóriával ellátott Sapphire Radeon HD 4670-es modell GPU-ja 750 MHz-en üzemel, a memória chipek órajele 2200 MHz-es (+200MHz a GDDR3-as változathoz képest). A kártya kimenetei között D-Sub, DVI és HDMI csatlakozók egyaránt megtalálhatóak, az újdonság ajánlott végfelhasználói ára 75 euró körül alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward