Sapphire HD 5850 Toxic: hűvös, halk és gyors

Az ASUS mellett a Sapphire is készül tuningolt Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyával, igaz az ASUS-szal ellentétben a Sapphire nem három, hanem csak egyetlen darab újdonságot kíván a nem is oly távoli jövőben piacra dobni.

Sapphire HD 5850 Toxic: hűvös, halk és gyors

Az ASUS melletta Sapphire is készül tuningolt Radeon HD 5000-es sorozatú videokártyával, igaz az ASUS-szal ellentétben a Sapphire nem három, hanem csak egyetlen darab újdonságot kíván a nem is oly távoli jövőben piacra dobni.

A Sapphire Radeon HD 5850 Toxic névre keresztelt jövevény egy kétslotos, egyedi Vapor-X hűtővel érkezik, amely hatékonyabban hűti a GPU-t, mint a referencia megoldások, így némi gyári tuning alkalmazására is lehetőség nyílik. A kétslotos, Vapor Chamber technológián alapul hűtő a gyártó állítása szerint 10 dB(A)-lel halkabban üzemel, mint a referencia hűtők, sőt, 15 Celsius fokkal hűvösebben tartja a grafikus processzort, amely ebben az esetben is egy 40 nm-es csíkszélességre épülő Cypress egység. A terméken a gyártó egy HDMI, egy DisplayPort, valamint két darab DVI csatlakozót helyezett el.

Az 1440 darab shaderrel rendelkező GPU a referencia 725 MHz-es órajel helyett 765 MHz-en üzemel, az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória órajelét pedig a referencia 4 GHz-ről egészen magasra, 4,5 GHz-re emelték. Az egyedi hűtéssel ellátott, gyárilag tuningolt videokártyára a Sapphire két év garanciát vállal. A termék hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára az Amerikai Egyesült Államok területén 423 dollár, míg Európában 309 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward