SandForce SSD-k már a Super Talent-től is

Az SSD piacon egyre több gyártó tervezi, hogy a jelenlegi megoldások helyett a SandForce által készített, ütőképesebbnek gondolt SSD vezérlőt alkalmazza majd új termékeinek megalkotásához. Az első cég, aki SandForce- alapú SSD meghajtókkal rukkolt elő, az OCZ volt, aki a bejelentés óta már több mintapéldányt is kiküldött újdonságaiból a média képviselőinek,azaz a tesztelőknek. Korábban már írtunk néhány szót az új termékek által kínált előnyökről, ezekről itt olvashatnak az érdeklődők. A nagy SandForce lázban a második helyre most a Super Talent futott be, aki szintén bejelentette új vezérlő köré épülő megoldásait, ám azok már nem az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti, professzionális szintű szegmenseget célozzák meg.

SandForce SSD-k már a Super Talent-től is

Az SSD piacon egyre több gyártó tervezi, hogy a jelenlegi megoldások helyett a SandForce által készített, ütőképesebbnek gondolt SSD vezérlőt alkalmazza majd új termékeinek megalkotásához. Az első cég, aki SandForce- alapú SSD meghajtókkal rukkolt elő, az OCZ volt, aki a bejelentés óta már több mintapéldányt is kiküldött újdonságaiból a média képviselőinek. Korábban már írtunk néhány szót az új termékek által kínált előnyökről, ezekről itt olvashatnak az érdeklődők. A nagy SandForce lázban a második helyre most a Super Talent futott be, aki szintén bejelentette az új vezérlő köré épülő megoldásait, ám azok már nem az átlagfelhasználókat, hanem az üzleti, professzionális szintű szegmenseget célozzák meg.

Az termékek a TeraDrive FT2-es családba tartoznak és szám szerint öten vannak. Az SSD-k között SLC és MLC típusú NAND Flash chipek köré épülő megoldásokat egyaránt találunk, adattároló kapacitás tekintetében pedig 50 GB-os, 100 GB-os és 200 GB-os változatok közül lehet választani, ez utóbbi modell csak MLC kivitelben lesz elérhető. A 100 és 200 GB-os egységek maximális folyamatos olvasási- és írási sebessége 250 MB/s-os értéket képvisel, az 50 GB-os SSD sebességével kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk. Az új meghajtók másodpercenként akár 30000 I/O művelet elvégzésére is képesek, ami ideálissá teszi őket például adatbázis szerverekben történő alkalmazásra is. A meghajtók egyébként egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül üzemelni.

A 2,5 hüvelykes formátummal rendelkező termékek  69,85 x 100,20 x 9,50 mm-es mérettel rendelkeznek és SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez. A gyártó wear-leveling algoritmussal is felvértezte az újdonságokat, ami a cellák egyenlő mértékű terheléséért felel. A Super Talent szerint az újdonságok az idő múlásával sem lassulnak le, ami az SSD-k jellemző tulajdonsága.

Az új, üzleti felhasználóknak szánt termékek közül az MLC chipekkel ellátott változatokra kettő-, míg SLC chipekkel szerelt társaikra három év garanciát vállal a gyártó. A termékek pontos árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek, megjelenésük viszont az elkövetkező hetek folyamán várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward