Rövid GeForce GTX 260-as Zotac-módra

A Zotac mérnökei egy új GeForce GTX 260-as kártyát készítettek, amely a referencia megoldásoknál rövidebb, így azoknál több szempontból is előnyösebb. A terméknyomtatott áramköri lapja az átlagos 26,5 cm-es hosszúsághoz képest csak 23 cm hosszú, így könnyebben alkalmazható kisebb házakban is, mint a referencia modellek. Az újdonság egyetlen darab nyolc tűs PCI Express tápcsatlakozót igényel a működéséhez. A rövidebb PCB-nek köszönhetően a hőtermelő alkatrészek egymáshoz immáron közelebb helyezkednek el, így egyszerűbb őket hűteni.

Rövid GeForce GTX 260-as Zotac-módra

A Zotac mérnökei egy új GeForce GTX 260-as kártyát készítettek, amely a referencia megoldásoknál rövidebb. A termék nyomtatott áramköri lapja az átlagos 26,5 cm-es hosszúsághoz képest csak 23 cm hosszú, így könnyebben alkalmazható kisebb házakban is, mint a referencia modellek. Az újdonság egyetlen darab nyolc tűs PCI Express tápcsatlakozót igényel a működéséhez. A rövidebb PCB-nek köszönhetően a hőtermelő alkatrészek egymáshoz immáron közelebb helyezkednek el, így egyszerűbb őket hűteni.

A GPU felületével egy réz lapka érintkezik, amely körkörösen elhelyezett alumínium lamellákhoz továbbítja a grafikus processzor által termelt hőt, ahonnan azt egy ventilátor távolítja el. A hűtő ezen kívül egyéb alkatrészekkel is érintkezik, beleértve az NVIO2-es processzort, a 14 darab memóriachipet, valamint a feszültségszabályzó áramkör egyes elemeit is. A GPU-t kiszolgáló VRM áramkör ezúttal a kártya elején kapott helyet, ez egy négyfázisú megoldás, míg a memóriachipek tápellátásáért egy kétfázisú VRM áramkör felel, ami a kártya végén található.

A Zotac újdonságon 14 darab 0,8 ns-os Hynix memória chip helyezkedik el, amelyek együttesen 896 MB-nyi fedélzeti memóriát biztosítanak. A memória chipek és a GPU között a már megszokott 448 bites adatsín húzódik. A kompakt méretekkel rendelkező kártyát némi gyári tuningnak is alávetették, így a GPU 625 MHz-en, a memória chipek pedig 1100 MHz-en üzemelnek. Összehasonlításképpen a referencia értékek 576 MHz-es GPU és 999 MHz-es memória órajelet takarnak. A kártyán DVI-D, D-Sub és HDMI kimenetek egyaránt jelen vannak, sőt, a termék háromutas SLI támogatással is bír. A Zotac illetékesei egyelőre nem árultak el részleteket a kártya várható árával és megjelenésével kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward