Revízióváltás az Intel P55-öseinél

Az Intel LGA-1156-os processzoraihoz készített P55-ös lapkakészlet hamarosan egy revízióváltáson esik át. a P55-ös lapkák napjainkban B2-es revízióval készülnek, ám a gyártó az új processzorokkal (Clarkdale) való zökkenőmentes együttműködés érdekében hamarosan piacra dobja a B3-as revízióra épülő példányokat, amelyek miatt maguk a velük felszerelt alaplapok kisebb firmware és BIOS frissítésen is átesnek.

Revízióváltás az Intel P55-öseinél

Az Intel LGA-1156-os processzoraihoz készített P55-ös lapkakészlet hamarosan egy revízióváltáson esik át. A P55-ös lapkák napjainkban B2-es revízióval készülnek, ám a gyártó az új processzorokkal (Clarkdale) való zökkenőmentes együttműködés érdekében hamarosan piacra dobja a B3-as revízióra épülő példányokat.

A változások:

[list type="unordered"]

[*]Az újdonságok új MM és S-Spec számokat kapnak

[*]Firmware és BIOS frissítések lesznek szükségesek az új alaplapoknál

[*]Processzor MRC/mikrókód frissítés a jövőben megjelenő processzorok támogatására

[*]Adattárolók kezeléséért felelős driver frissítése Intel MSM 8.9-ről Intel RST 9.5-re.

[/list]

A B3-as revízióval készülő P55-ös chipek láb kompatibilisek lesznek a B2-es, jelenleg is forgalomban lévő megoldásokkal, így az egyes gyártóknak nem kell majd módosítaniuk meglévő alaplapjaik dizájnját. Az alaplapok esetében néhány kisebb, kizárólag szoftveres módosításra, azaz BIOS frissítésre lesz szükség. Az Intel tervei szerint a B3-as revíziójú chippel ellátott alaplapok az idei év decemberének hetedik napjától kezdve hivatalosan ugyan már elérhetőek lesznek, de felhasználóknak majd csak 2010. február 5-én nyílik módjuk először B3-as revíziójú alaplap vásárlására.

Az Intel közleménye szerint a jelenleg forgalomban lévő, B2-es revíziójú alaplapok esetében is használhatjuk majd a közeljövőben megjelenő processzorokat, például a 32 nm-es Clarkdale egységeket is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward