Részletek az Intel Atom CPU-k utódjairól

Az Intel Atom processzorai, valamint a 945GSE északi hídból és ICH7-es déli hídból álló alaplapjai a netbookok és a nettopok, azaz olcsó mobil és asztali gépek alapjául szolgálnak. A gyártó az idei év végén bemutatja jelenlegi Atom platformjának és Atom processzorainak utódjait: azaz a Pine Trail-M platformot és a Pineview központi egységeket.

Részletek az Intel Atom CPU-k utódjairól

Az Intel Atom processzorai, valamint a 945GSE északi hídból és ICH7-es déli hídból álló alaplapjai a netbookok és a nettopok, azaz olcsó mobil és asztali gépek alapjául szolgálnak. A gyártó az idei év végén bemutatja jelenlegi Atom platformjának és Atom processzorainak utódjait: azaz a Pine Trail-M platformot és a Pineview központi egységeket.

Az új platformban helyet kapó processzorok a hírek szerint Atom N400-as típusjelzéssel bírnak, míg az őket fogadó alaplapokon NM10 Express lapkakészlet lesz jelen. A három chipből álló Diamondville-M platformhoz képest az új, két chipből felépülő Pineview-M megoldások 2,8-szor kisebbek lesznek. A rendszer esetében a TDP a jelenlegi 16W-ról 7W-ra csökken majd.

A jelenlegi, egyelőre meg nem erősített információk alapján az Intel Pineview processzorcsaládjának első tagja Atom N450-es típusjelzéssel kerül forgalomba: a termék 1,66 GHz-es órajelen üzemel majd, a másodszintű gyorsítótár pedig 512 KB-os lesz. Érdekesség, hogy a processzorban egy 200 MHz-en ketyegő Intel GMA 500-as integrált videó vezérlő is helyet kap, sőt, a DDR2-667 MHz-es támogatással ellátott memória vezérlő  is ide, azaz a processzorba kerül majd, ezért a két chipes elrendezés. Tulajdonképpen a komplett északi híd a CPU-ban fog elhelyezkedni.

2010 folyamán a vállalat további két új Pineview processzorral bővíti kínálatát. Mindkét processzor 1,66 GHz-es órajelen fog üzemelni: a D410-es egység egyetlen processzormagot, míg a D510-es modell már két magot fog tartalmazni. Az újdonságok a jelenlegi Atom rendszerekhez hasonlóan várhatóan gyorsan elterjednek majd a nettop és netbook piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward