Rengeteg X58-as alaplap a Computex-en

A Computex mindig számos újdonságot tartogat: a show jóvoltából eddig láthattunk egy két SIM kártyahellyel ellátott PDA-t, valamint megtekinthettük az Nvidia GeForce GTX 280-as csúcskártyáját is, amely a BFG kínálatából érkezett. Most az Intel új lapkakészletén és alaplapjain a sor: a gyártó X58-as chipszettel felszerelt újdonságait számos gyártó standján lehetet fellelni, az alábbiakban az egyes termékekről néhány képet mutatunk be.

Rengeteg X58-as alaplap a Computex-en

A Computex mindig számos újdonságot tartogat: a show jóvoltából eddig láthattunk egy két SIM kártyahellyel ellátott PDA-t, valamint megtekinthettük az Nvidia GeForce GTX 280-as csúcskártyáját is, amely a BFG kínálatából érkezett. Most az Intel új lapkakészletén és alaplapjain a sor: a gyártó X58-as chipszettel felszerelt újdonságait számos gyártó standján lehetet fellelni, az alábbiakban az egyes termékekről néhány képet mutatunk be. Egyik korábbi hírünkben már közöltünk képeket a Nehalem processzorról és az X58-as lapkakészletről, a hírt itt lehet megtekinteni.

Az X58-as lapkakészlet Tylersburg kódnéven fut, az újdonság a Bloomfield platform alapjául szolgál. Az X58-as termékekre az Intel már új, LGA-1366-os processzorfoglalatot helyez, amelyhez a gyártóknak új hűtőalkalmatosságokat kell kifejleszteniük, ugyanis az LGA-775-ös hűtők már nem passzolnak majd a foglalathoz. Az X58-as alaplappal felszerelt Bloomfield rendszerek várhatóan az idei év negyedik negyedévében jelennek meg kereskedelmi forgalomban, a gépekben háromcsatornás DDR3-as memóriavezérlő és négymagos, nyolc szálon dolgozó Nehalem processzor lapul majd.

Az újdonságok megjelenéséig még nagyjából egy negyedév van hátra, ám a nagyobb alaplap gyártók a fenti képek szerint már rendelkeznek X58-as lapkakészlettel felszerelt mintapéldányokkal, amelyeket a Computexen be is mutattak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward