Rendkívüli forgalomesés a memória piacon

Rendkívüli forgalomesés a memória piacon

A memóriagyártó nagyvállalatok forgalmának alakulásába jelentős mértékben beleszólt a kedvezőtlen gazdasági helyzet, így a gyártók az elmúlt negyedév folyamán jelentősebb bevételcsökkenést könyvelhettek el. A globális DRAM piac bevételei a korábbi 5,2 milliárd dollárt saccoló előrejelzésekkel szemben mindössze 4,2 milliárd dollárt tettek ki, ami igen jelentős különbség.

Az említett időszakban, vagyis a tavalyi év utolsó negyedévében a teljes piac a nullához közeli növekedéssel zárt, miközben a termékenkénti átlagos eladási árak (Average Selling Price) 38%-kal csökkentek. Az iSupply elemzései szerint a piaci helyzet olyannyira rossz, hogy a világ legnagyobb memóriagyártó vállalata, a Samsung sem volt képes teljesíteni korábbi szállítási célkitűzéseit, sőt, a vállalat piaci részesedése csökkent, de a gyártó emellett még bevételektől is elesett.

A tajvani vállalatok, köztük a Nanya, a ProMos és a PowerChip még ennél is rosszabbul állnak: a cégek bevételei szintén jelentős mértékben csökkent.  A három vállalat összességében 50-75% közötti bevételcsökkenéssel zárta az előző negyedévet.

Az amerikai nagyvállalat, a Micron ezzel szemben könnyebben átvészelte a nehéz időszak első felét: a gyártó bevételei 16,4%-os mértékben csökkentek, ám a piaci részesedés a korábbi 10,2%-ról immáron 13,8%-ra növekedett a tavalyi év harmadik és negyedik negyedéve között, így a cég közelebb került a világ harmadik legnagyobb memóriakészítő vállalatához, az Elpida-hoz. A második helyezett Hynix bevételei szintén csökkentek: az elmúlt negyedévet 32,7%-os bevételcsökkenéssel zárta a cég.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward