Rekord első negyedéves bevétel az Intelnél

A vállalatok első negyedéves teljesítményével kapcsolatban a napokban jelentek meg a legfrissebb elemzések, amelyek értelmében az AMD továbbra is rosszul áll, az Intel viszont rekordbevételre tett szert. Az AMD első negyedéves teljesítményéről már hírt adtunk, pontosan ez az oka annak, hogy a vállalat az idei év harmadik negyedévéig az alkalmazottak mintegy 10%-át elbocsájtja. A 10%-os leépítés a legfrissebb hírek alapján nagyjából 1650 embert fog érinteni. A vállalattól az elmúlt napok folyamán Phil Hester és Bob Bewer, akik mindketten felsővezetők és akik a pletykák szerint a K10-es processzorok csúszásaiért és problémáiért felelősek, már távoztak.

Rekord első negyedéves bevétel az Intelnél

A vállalatok első negyedéves teljesítményével kapcsolatban a napokban jelentek meg a legfrissebb elemzések, amelyek értelmében az AMD továbbra is rosszul áll, az Intel viszont rekordbevételre tett szert. Az AMD első negyedéves teljesítményéről már hírt adtunk, pontosan ez az oka annak, hogy a vállalat az idei év harmadik negyedévéig az alkalmazottak mintegy 10%-át elbocsájtja. A 10%-os leépítés a legfrissebb hírek alapján nagyjából 1650 embert fog érinteni. A vállalattól az elmúlt napok folyamán Phil Hester és Bob Bewer, akik mindketten felsővezetők és akik a pletykák szerint a K10-es processzorok csúszásaiért és problémáiért felelősek, már távoztak. A két felsővezető kilépésének híreit a nevekre kattintva olvashatjuk el.

Galéria megnyitása

Az Intel ezzel egy időben rekord első negyedéves bevételre tett szert: a vállalat az idei év első negyedévében 9,7 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el. Ez az érték mindössze 10%-kal kisebb, mint a cég tavalyi negyedik negyedéves eredménye, amely 10,7 milliárd dollár volt. Amennyiben a nettó bevételeket helyezzük górcső alá, már nem ilyen rózsás a helyzet: a vállalat 1,4 milliárd dolláros nettó bevételre tett szert, amely éves viszonylatban 12%-os csökkenést, míg az előző negyedévhez képest 36%-os mérséklődést jelent. Ennek ellenére a gyártó bruttó haszna 2007. első negyedévéhez képest 4 százalékponttal emelkedett, így most 53,8%-on áll. Az Intel állítása szerint a szerver processzorok piacán szintén rekord bevételre tettek szert.

A második negyedév folyamán a vállalat 9-9,6 milliárd dolláros forgalomra számít a NOR Flash divízió eladásának következményeként. A gyártó ennek ellenére bizakodó a bruttó haszon tekintetében: a tervek szerint a jelenlegi 53,8%-ról 56% körülire sikerül majd növelni az értéket a második negyedév folyamán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap