Rekord: 2,6 mm vékony LCD panel az LG-től

A különböző LCD panel gyártók egyre kiélezettebb versenyt vívnak egymással annak érdekében, hogy a piacon elsőként mutathassák be a világ legvékonyabb LCD paneljét, amelynek köszönhetően az eddigieknél jóval vékonyabb és könnyebb megjelenítők készülhetnek. A legfrissebb eredmény ezúttal az LG, pontosabban az LG Display nevéhez fűződik: a vállalat ma egy 2,6 mm vékony LCD panelt mutatott be, amely jelenleg a világ legvékonyabb LCD paneljének járó elismerés büszke tulajdonosa lehet. Mivel a fejlődés robbanásszerű, feltehetően ez az elsőség hamar elvész.

Rekord: 2,6 mm vékony LCD panel az LG-től

A különböző LCD panel gyártók egyre kiélezettebb versenyt vívnak egymással annak érdekében, hogy a piacon elsőként mutathassák be a világ legvékonyabb LCD paneljét, amelynek köszönhetően az eddigieknél jóval vékonyabb és könnyebb megjelenítők készülhetnek. A legfrissebb eredmény ezúttal az LG, pontosabban az LG Display nevéhez fűződik: a vállalat ma egy 2,6 mm vékony LCD panelt mutatott be, amely jelenleg a világ legvékonyabb LCD paneljének járó elismerés büszke tulajdonosa lehet. Mivel a fejlődés robbanásszerű, feltehetően ez az elsőség hamar elvész. Érdekesség, hogy az előző, most megdöntött világrekordot is az LG Display állította fel.

A gyártó egy 42 hüvelykes képátlójú televízió-prototípusba szerelve mutatta be a rekord vékonyságú LCD panelt. A fenti képen látható termék az Extreme Slim LCD TV nevet kapta és rendkívüli vékonysága mellett súlya is figyelemreméltó: a komplett készülék 4 Kg alatti súllyal büszkélkedik. A gyártó a jelenlegi trendeknek megfelelően ledes háttérvilágítást alkalmazott a panelnél (a ledek az élek mentén helyezkednek el). A megjelenítő Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel és 120 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik. A televíziót a kialakított rögzítési pontoknak köszönhetően akár a falra is lehet majd szerelni, amennyiben kereskedelmi forgalomba kerül.

Az LG Display a tervek szerint a jövő hónap elején megrendezésre kerülő CES 2010 alkalmával mutatja majd be az Extreme Slim LCD TV-t. A 2,6 mm-es LCD panel sorozatgyártásával, valamint az új Full HD televízió árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward