Rambus + Kingston = többszálú DDR3 ramok

A Rambus nevét az utóbbi időben új termékekkel kapcsolatban nem igazán hallhattuk, viszont a különböző memóriagyártókkal kapcsolatos pereskedéseiről néha-néha lehet olvasni. Ezúttal a gyártó egy friss bejelentéssel érkezik: a vállalat a Kingston-nal együttműködve olyan új technológiát fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a hagyományos DDR3 SDRAM modulok sávszélessége megnövelhető, méghozzá nem elhanyagolható mértékben.

Rambus + Kingston = többszálú DDR3 ramok

A Rambus nevét az utóbbi időben új termékekkel kapcsolatban nem igazán hallhattuk, viszont a különböző memóriagyártókkal kapcsolatos pereskedéseiről néha-néha lehetett olvasni. Most a gyártó egy friss bejelentéssel jelentkezikk: a vállalat a Kingston-nal együttműködve olyan új technológiát fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a hagyományos DDR3 SDRAM modulok sávszélessége megnövelhető, méghozzá nem elhanyagolható mértékben.

A Threaded Memory Module névre keresztelt technológia lényege, hogy  az ipari szabványoknak megfelelő DDR3-as chipeket használ, ezekhez pedig hagyományos modul felépítés társul. A friss eljárás segítségével nagy mértékben növelhető az energiahatékonyság, ugyanis a memória modulokat több egymástól független csatornára lehet felosztani, amelyek egy közös utasítás/cím porton osztoznak. A Threaded, azaz szálakra osztott memória modulok így képesek 64 byte-os (512bites) memória adatátvitelre teljes buszkihasználás mellett, ami 50%-kal hatékonyabb energiafelhasználást tesz lehetővé, mint a jelenleg is forgalomban lévő DDR3-as modulok. Ezzel együtt a szálakra, azaz csatornákra osztott modulokban a DRAM chipek fele annyiszor aktívak, mint egy hagyományos modulban, így 20% körüli energia megtakarításra nyílik lehetőség a teljes modul esetében.

A Rambus és a Kingston még ezen a héten tart egy bemutatót a friss technológiáról, méghozzá az San Francisco-ban megrendezésre Intel Developer Forum alkalmával, akkor biztos többet is megtudunk róla.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward