Radeon HD3870 X2 CrossfireX teszt

Radeon HD3870 X2 CrossfireX teszt

Az AMD legfrissebb zászlóshajójának, azaz a Radeon HD 3870X2 megjelenése óta sokakat foglalkoztat a kérdés: vajon mire lehet képes két ilyen kártya CrossfireX módban? Az FSPLABS kollégáinak köszönhetően a kérdésre a következőkben megkaphatjuk a választ, ugyanis a srácok megvizsgálták, hogy mire képes a két HD3870 X2-es kártyával felvértezett erőmű.

A tesztrendszerben MSI X48 Platinum alaplap, Intel Core 2 Extreme QX9770-es processzor (@4,2 GHz), 4 GB Kingston HyperX PC3-14400-as memória, valamint két darab WD Raptor 150-es merevlemez és egy 1000W-os Cooler Master Real Power Pro tápegység foglalt helyet.

A tesztek között ismét megtalálható olt a 3Dmark 06, amely az eredmények tekintetében nem nevezhető túl hiteles sebességmérő eszköznek, hiszen az alkalmazás által adott pontszám többnyire a CPU teljesítményétől függ, azaz nem ad hiteles képet a GPU valós teljesítményével kapcsolatban.

A játéktesztek azonban sokkal érdekesebbnek bizonyultak: a cikkben a Call of Juarez és a F.E.A.R. segítségével is megnézték a rendszer teljesítményét: a CrossfireX módban futó kétkártyás rendszer átlagban 50%-os és 75%-os teljesítménynövekedést mutatott fel.

Nem árt azonban kihangsúlyozni, hogy az AMD CrossfireX meghajtóprogramja még jelenleg is fejlesztés alatt áll, bár a jelenlegi cikk segítségével némileg képet kaphatunk az eljárás várható teljesítményét illetően.

Az FSPLABS teljes, angol nyelvű cikke megtekinthető az alábbi hivatkozás segítségével: http://www.fpslabs.com/reviews/video/a-brief-look-at-crossfirex-scaling

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward