Radeon HD 4890X2: még nem jött el az idő

Az AMD legfrissebb csúcskártyája, a Radeon HD 4890-es modell még csak néhány napja érhető el a piacon, de az előzetes tesztek szerint a termék igen jó választásnak bizonyul, így várhatóan népszerű is lesz a vásárlók körében. Az új csúcskártya megjelenésével szárnyra kaptak olyan hírek, amelyek azt találgatják: vajon lesz-e, és ha igen, akkor mikor érkezik a Radeon HD 4890 X2-es kiadás, amelyen két darab GPU található?

Radeon HD 4890X2: még nem jött el az idő

Az AMD legfrissebb csúcskártyája, a Radeon HD 4890-es modell még csak néhány napja érhető el a piacon, de a tesztek szerint a termék igen jó választásnak bizonyul, így várhatóan népszerű is lesz a vásárlók körében. Az új csúcskártya megjelenésével szárnyra kaptak olyan hírek, amelyek azt találgatják: vajon lesz-e, és ha igen, akkor mikor érkezik a Radeon HD 4890 X2-es kiadás, amelyen két darab GPU található?

A lehetőség arra, hogy a Radeon HD 4890 X2-es modell segítségével az AMD visszahódítsa a videokártya piac leggyorsabb videokártyájának járó címét az Nvidia két GPU-val ellátott GeForce GTX 295-ös modelljétől, természetesen megvan. David Cumming szerint, aki termékmarketing igazgató az AMD videokártyákkal foglalkozó részlegénél, egyelőre nem jött el az idő, hogy a Radeon HD 4890 X2 elkészüljön és piacra kerüljön, legalábbis erre egyelőre egészen biztosan nem lehet számítani. A 40-nm-es csíkszélességgel készülő RV870-es és az R800-as sorozat egyéb tagjairól egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki, így jó esély lehet rá, hogy ezek megjelenése előtt a vállalat még előáll egy két GPU-val ellátott Radeon HD 4890 X2-es modellel.

A Radeon HD 4890 megjelenésével egyébként a gyártó egy fontos űrt tömött be a piacon: az új termék a Radeon HD 4870-es és a Radeon HD 4850 X2-es modellek közötti szakadékot tölti be. Egy Radeon HD 4890 X2-es modell piacra dobása jelenleg már csak azért sem túl jó ötlet, mert a kártya a maga 450 dollár körüli árával ebben a gazdasági világválsággal tarkított helyzetben nem lelne megfelelő fogadtatásra a vásárlók körében. A tények alapján a 399 dollárba kerülő Radeon HD 4870 X2-es modell tökéletesen helytáll a piacon, így egyelőre nincs szükség újabb két GPU-val felvértezett videokártya szörnyeteg piacra dobására.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward