Radeon HD 4870 X2: feketében jól néz ki

A hét folyamán az AMD feloldotta az NDA-t a HD 4850-es modell esetében, így a kártyáról elkezdtek megjelenni az első hivatalos tesztek. Az újdonság az előzetes tesztek alapján rendkívül jó teljesítménnyel rendelkezik, amihez igen barátságos ár társul. Ha hihetünk az előzetes szóbeszédeknek, akkor a HD4850 csak a jéghegy csúcsát képezi annak, amit az AMD az idei nyár folyamán piacra kíván dobni. Július elején végre forgalomba kerül a várva várt HD4870-es modell is, amit a két GPU-s videokártya szörnyeteg, azaz a Radeon HD4870 X2 követ majd valamikor augusztus folyamán.

Radeon HD 4870 X2: feketében jól néz ki

A hét folyamán az AMD feloldotta az NDA-t a HD 4850-es modell esetében, így a kártyáról elkezdtek megjelenni az első hivatalos tesztek. Az újdonság az előzetes tesztek alapján rendkívül jó teljesítménnyel rendelkezik, amihez igen barátságos ár társul. Ha hihetünk az előzetes szóbeszédeknek, akkor a HD 4850 csak a jéghegy csúcsát képezi annak, amit az AMD az idei nyár folyamán piacra kíván dobni. Július elején végre forgalomba kerül a várva várt HD 4870-es modell is, amit a két GPU-s videokártya szörnyeteg, azaz a Radeon HD 4870 X2 követ majd valamikor augusztus folyamán.

A Radeon HD 4870 X2-t a napokban lehetett megtekinteni egy újságírói rendezvényen, amelyet Spanyolországban tartottak. A rendezvényen készült kép alapján látható, hogy a két darab RV770-es GPU-val ellátott kártya dizájnos fekete PCB-vel (nyomtatott áramköri lappal) készül, az egység összesen 1600 darab stream processzorral (2 x 800 darab) lesz ellátva. Az AMD csúcskártyáján GDDR5-ös memória lesz jelen csak úgy, mint a Radeon HD4870-esen: a HD4870 X2 azonban már 1024 MB-nyi memóriával gazdálkodik. A termék rendelkezni fog CrossfireX támogatással, a kártya számolási teljesítménye 2 TeraFlops fölött fog elhelyezkedni. Az egység két darab PCIe tápcsatlakozóval lesz ellátva, a rajta található hűtőalkalmatosság hasonló lesz ahhoz, mint amit a Radeon HD 3870 X2-es modellen láthattunk.

A Radeon HD 4870 X2 jó eséllyel indul a leggyorsabb kártyának járó díjért. Az egység pontos megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, csak annyi tudható, hogy augusztusban jelenik meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward