Radeon HD 4850 GDDR4-es memóriával

Radeon HD 4850 GDDR4-es memóriával

Az AMD HD Radeon 4850-es kártyája egy nagyon jól eltalált termék, amely árához képest tökéletes teljesítménnyel bír. A kártya esetében talán a referenciahűtő gyengeségét hozhatjuk fel negatívumként, de erre orvosságot kínál több gyártó is, akik egyedi, megfelelő hűtőegységgel ellátott példányokat is kínálnak. A PowerColor most egy kissé más irányba ment el az egyediséggel: a gyártó egy merőben új Radeon HD 4850-es kártyát tervezett, amelyen a GDDR3-as memória helyett már GDDR4-es chipek lapulnak.

A PowerColor legfrissebb termékénél azért esett a választás a GDDR4-es memória szabványra, mert egyrészt a GPU ezt a memória típust is képes kezelni, másrészt pedig a GDDR4-es szabvány segítségével magasabb memória órajelek érhetőek el, illetve valamivel több tuningpotenciállal rendelkezhet a GDDR4-es chipekkel felszerelt újdonság, mint GDDR3-as elődei. Az adatsín a GPU és a memória között ez esetben semváltozik, azaz 256 bites lesz.

A PowerColor HD4850 PCS+ típusjelzéssel ellátott termékén egy, a ZEROTherm által készített videokártya hűtő helyezkedik el, amely a gyártók állítása szerint 10 Cesius fokkal hűvösebben tartja a GPU-t, mint a referencia hűtőegységek, ez pedig jó hír. A memória és a feszültségszabályzók hűtésére szintén találtak megoldást: ezeknek a szintén fontos területeknek a hűtését egyszerűbb hűtőbordákkal próbálják megoldani. A kártyán található 512 MB-nyi GDDR4-es memória órajele 2,2 GHz, ezzel együtt az 55 nm-es RV770-es GPU 675 MHz-en működik majd. Az új videokártya modell CrossfireX támogatással és két darab DVI kimenettel kerül a boltok polcaira. A PowerColor a termék várható megjelenésével és végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward