Radeon HD 4830 800 darab shaderrel?

Manapság a középkategóriás videokártyák piacán az egyik legjobb választásnak a Radeon HD 4830-as modell bizonyul: a termék ér/teljesítmény arányát tekintve igen-igen jónak mondható, így nem csoda, ha hatalmas népszerűségnek örvend csak úgy, mint a Radeon HD 4000-es család többi tagja. A kártya már egy ideje jelen van kereskedelmi forgalomban, ám most ismét a hírek középpontjába került: egyes külföldi források arról számoltak be, hogy néhány gyártó 800 darab shaderrel ellátott Radeon HD 4830-as modelleket is kínál.

Radeon HD 4830 800 darab shaderrel?

Manapság a középkategóriás videokártyák piacán az egyik legjobb választásnak a Radeon HD 4830-as modell bizonyul: a termék ár/teljesítmény arányát tekintve igen-igen jónak mondható, így nem csoda, ha hatalmas népszerűségnek örvend csak úgy, mint a Radeon HD 4000-es család többi tagja. A kártya már egy ideje jelen van kereskedelmi forgalomban, ám most ismét a hírek középpontjába került: egyes külföldi források arról számoltak be, hogy néhány gyártó 800 darab shaderrel ellátott Radeon HD 4830-as modelleket is kínál.

A HD 4830-as alap esetben RV770LE GPU-val bír, amelyben összesen 640 darab stream processzor teljesít szolgálatot. Néhány vásárló már beszámolt egy érdekes tényről, amely szerint az általuk megvásárolt Radeon HD 4830-as modellek 640 helyett 800 darab shadert tartalmaznak, az AIB partnerek közül ez a furcsa eset a Powercolor-t, a Sapphire-t és a Triplex-et érinti.

Aki ilyen kártyára tett szert, az a 90 dolláros végfelhasználói árat figyelembe véve igen jól járt. Egy ilyen termékkel ellátott rendszerről készült GPU-Z fotó is, amelynek tanulsága szerint a kártya tényleg nem RV770LE, hanem RV770-es maggal bír, amely a Radeon HD 4850-es és 4870-es változatokon foglal helyet (a két chip egyébként ugyanaz, csak az LE esetében le van tiltva 160 shader). Hogy erre a helyzetre pontosan mi is a magyarázat, arra remélhetőleg hamarosan fény derül. Lehet, hogy ez egy marketingfogás?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward