Radeon HD 4770 már a Connect3D-től is

Az AMD 40 nm-es csíkszélességgel készülő RV740-es GPU-ja már készen áll a megjelenésre: a grafikus processzorral szerelt Radeon HD 4770-es videokártyák sorra tűnnek fel a különböző partnerek kínálatában. Néhány napja a HIS saját megoldását láthattuk a témában, most azonban a Connect3D kártyájáról is lehull a lepel.

Radeon HD 4770 már a Connect3D-től is

Az AMD 40 nm-es csíkszélességgel készülő RV740-es GPU-ja már készen áll a megjelenésre: a grafikus processzorral szerelt Radeon HD 4770-es videokártyák sorra tűnnek fel a különböző partnerek kínálatában. Néhány napja a HIS saját megoldását láthattuk, most azonban a Connect3D kártyájáról is lehull a lepel.

A Radeon HD 4770-es modellek hamarosan zöld utat kapnak, azaz megindulhat szállításuk a viszonteladókhoz, illetve kikerülhet néhány példány a tesztelőkhöz is. A hivatalos rajtra a rendelkezésre álló információk szerint a jövő hét folyamán kerülhet sor. No, de térjünk is vissza a Connect3D Radeon HD 4770-es modelljéhez. A gyártó újdonságán helyet foglaló RV740-es GPU 640 darab stream processzorral bír, a GPU és a GDDR5-ös memória chipek között 128 bit széles adatsín húzódik. A kártyán összesen 512 MB-nyi memória foglal helyet, amely 3200 MHz-es órajelen üzemel. a GPU 750 MHz-es magórajellel bír, az egység rendelkezik DirectX 10.1-es és CrossfireX támogatásokkal egyaránt. A Connect3D termékén egyébként ugyanolyan hűtő van jelen, mint amilyet a HIS modelljén is láthattunk. Jó eséllyel ez a megoldás lesz jelen az összes referencia modellen.

A rendkívül ígéretesnek tűnő kártyáról készült első hivatalos tesztek érkezésére sem kell már sokat várni, a termék egyébként 100 dolláros / 100 eurós ajánlott végfelhasználói áron próbál majd hódítani a maga kategóriájában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward