Radeon HD 4770-es kártya a Gigabyte-tól

Egyre több gyártó mutatja be saját megoldásait Radeon HD 4770-es témában, a legfrissebb újdonsággal a Gigabyte rukkolt elő. Az AMD első 40 nm-es grafikus processzorára, azaz az RV740-es modellre épülő termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, a kártyáért 100 dollár körüli összeget kérnek majd el a különböző viszonteladók. Az RV740-es újdonságok megjelenésével kapcsolatban eddig a május 4-ei start látszott legvalószínűbbnek, ám most sorra tűnnek fel az olyan információk, amelyek már holnapi megjelenésről számolnak be. A holnapi valószínűleg csak formális start lesz, azaz megjelenhetnek az első tesztek, de még mindig az a legvalószínűbb, hogy május 4-től kezdve találkozhatunk a termékkel kereskedelmi forgalomban.

Radeon HD 4770-es kártya a Gigabyte-tól

Egyre több gyártó mutatja be saját megoldásait Radeon HD4770-es témában, a legfrissebb újdonsággal a Gigabyte rukkolt elő. Az AMD első 40 nm-es grafikus processzorára, azaz az RV740-es modellre épülő termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, a kártyáért 100 dollár körüli összeget kérnek majd el a különböző viszonteladók. Az RV740-es újdonságok megjelenésével kapcsolatban eddig a május 4-ei start látszott legvalószínűbbnek, ám most sorra tűnnek fel az olyan információk, amelyek már holnapi megjelenésről számolnak be. A holnapi valószínűleg csak formális start lesz, azaz megjelenhetnek az első tesztek, de még mindig az a legvalószínűbb, hogy május 4-től kezdve találkozhatunk a termékkel kereskedelmi forgalomban.

A rövid kis kitérő után vessünk pár pillantást a Gigabyte jövevényére. A kártya gyakorlatilag teljes mértékben megegyezik a referencia modellekkel: a GPU 640 darab stream processzort tartalmaz és 128 bites interfészen keresztül kapcsolódik a memória chipekhez, amelyek GDDR5-ös típusúak. Az 512 MB-nyi memória 3200 MHz-en, míg a GPU 750 MHz-en üzemel, a termék DirectX 10.1-es és CrossfireX támogatással egyaránt bír.

A két DVI kimenettel ellátott újdonság a referencia modelleknél már megismert hűtővel kerül forgalomba, a kártya természetesen PCI Express 2.0-s csatolófelülettel bír. Most már csak az a kérdés, hogy végül is pontosan mikortól kezdődik meg a termék forgalmazása. A napokban erre is fény derül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward