Radeon HD 4730 Sapphire módra

Radeon HD 4730 Sapphire módra

A Sapphire bemutatta Radeon HD 4730-as videokártyáját, amely a rövidesen megjelenő Radeon HD 4790-es modelllel karöltve a 40 nm-es GPU-val felszerelt Radeon HD 4770-es videokártya által generált igényeket próbálja majd kielégíteni. A Radeon HD 4770-ből jelen pillanatban a TSMC technikai problémái miatt nem készül elegendő mennyiség, így a fent említett két kártya próbál majd helytállni a piacon a Radeon HD 4700-as sorozatban.

A Sapphire Radeon HD 4730-as megoldása RV770-es grafikus processzort tartalmaz, amely lábkiosztását tekintve megegyezik a Radeon HD 4870-es modellel, ám specifikációkban már lényeges különbségek vannak a termékek között. A gyártó egyébként egy olcsóbb, alumíniumból készült hűtőt alkalmaz a kártya esetében, amely a Radeon HD 4850-es és Radeon HD 4830-as kártyák olcsóbb változatairól már ismerős lehet. A termék a memória chipekhez is juttat némi levegőt, míg a VRM egysége külön hűtőbordával van ellátva.

Az újdonság 640 darab stream processzorral gazdálkodik, a terméken 512 MB-nyi GDDR5-ös memória helyezkedik el, amely 128 bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz. A 128-bites GDDR5-ös memóriavezérlőnek köszönhetően kevesebb memóriachip használatával is közel azonos memória sávszélességet lehet elérni, mint a 256 bites GDDR3-as memóriavezérlő használatával. A Grafikus processzor egyébként 750 MHz-es magórajelen üzemel, míg a memória chipek 900 MHz-en (effektív 3600 MHz-en) működnek. Az újdonság működéséhez egy hat tűs PCI Express tápcsatlakozóra is szükség van, a kártyán DVI-D, D-Sub és HDMI kimenetek vannak jelen. Az egység 3+2 fázisú tápellátással rendelkezik.

A Sapphire friss jövevénye 80 eurós áron érhető el kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward