Radeon HD 3870 X2-t a noteszgépekbe is!

Az AMD nem is oly távoli terveiben szerepel, hogy a Radeon HD 3850-es modellt a Radeon HD 3870 X2 mintájára két GPU-s változatban is elkészíti. Az egység nem túl meglepő módon Radeon HD 3850 X2 típusjelzéssel kerül majd forgalomba, de a legfrissebb hírek szerint az újdonság mobil változatát is tervezi már a gyártó. A mobil, két GPU-val rendelkező kártyák ugyan még hivatalosan nem lettek bejelentve, de a szemfőles külföldi kollégák már megpillantották őket, igaz egyelőre csak az egyik PC készítő vállalat listáján.

Radeon HD 3870 X2-t a noteszgépekbe is!

Az AMD nem is oly távoli terveiben szerepel, hogy a Radeon HD 3850-es modellt a Radeon HD 3870 X2 mintájára két GPU-s változatban is elkészíti. Az egység nem túl meglepő módon Radeon HD 3850 X2 típusjelzéssel kerül majd forgalomba, de a legfrissebb hírek szerint az újdonság mobil változatát is tervezi már a gyártó. A mobil, két GPU-val rendelkező kártyák ugyan még hivatalosan nem lettek bejelentve, de a szemfüles külföldi kollégák már megpillantották őket, igaz egyelőre csak az egyik PC készítő vállalat listáján.

A szóban forgó listán a szállítás alatt lévő hardverelemek szerepelnek, de a felsorolás olyan termékeket is tartalmaz, amelyekről eddig még sehol sem olvashattunk eddig. Amennyiben hiteles a lista, akkor a közeljövőben a játékosoknak szánt noteszgépekben is viszontláthatjuk majd a Radeon HD 3870 X-es és a Radeon HD 3850 X2-es változatának mobil példányait.

A kis felsorolásból úgy tűnik, hogy az AMD be szeretne lépni abba a szegmensbe a notebookok piacán, ahol az Nvidia GeForce 8 SLI konfigurációi már egy ideje jelen vannak. A két újdonság, azaz az ATI Mobility Radeon HD 3870 X2 és az ATI Mobility Radeon HD 3850 X2 kifejezetten a GeForce 8 SLI konfigurációk ellen száll majd harcba, ha hihetünk a források állításainak. A két GPU-val felvértezett mobil videokártyák pontos megjelenésének dátuma egyelőre még nem ismert.

Akár igazak a híresztelések akár nem, egy biztos: az Nvidia GeForce 9800 GTX várhatóan az idei év második negyedévében fog megmérkőzni az AMD legfrissebb újdonságával, a Radeon HD 3850 X2-vel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward