Processzorárakat csökkent az AMD

Az AMD legutóbb az idei év augusztusában csökkentette processzorainak árait, de már akkoriban is keringtek a neten olyan pletykák, amelyek az év végére újabb árcsökkentést ígértek. A korábbi értesülések most úgy tűnik, hogy igazak, ugyanis a nagyvállalat a napokban küldte ki erről szóló hírlevelét a különböző partnerek számára, ám az új árakról egyelőre nem szolgált információkkal az AMD. Az egyik nagy viszonteladó partner, az Avnet termékmarketing részlegének igazgatója számolt be a processzorok várható végfelhasználói árairól.

Processzorárakat csökkent az AMD

Az AMD legutóbb az idei év augusztusában csökkentette processzorainak árait, de már akkoriban is keringtek a neten olyan pletykák, amelyek az év végére újabb árcsökkentést ígértek. A korábbi értesülések most úgy tűnik, hogy igazak, ugyanis a vállalat a napokban küldte ki erről szóló hírlevelét a különböző partnerek számára, ám az új árakról egyelőre nem szolgált információkkal. Az egyik nagy viszonteladó partner, az Avnet termékmarketing részlegének igazgatója számolt be a processzorok várható végfelhasználói árairól.

Raj Suman a Hexus.net-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az AMD ezzel a lépéssel a középkategóriás processzorpiacon kívánja erősíteni jelenlegi pozícióját azáltal, hogy a mostaninál még jobb ár/teljesítmény aránnyal bíró CPU-kat kínál a vásárlók számára. Az új árak az alábbi táblázatban láthatóak, ezek az összegek most nem a szokásos 1000 darabos megrendelésekre vonatkoznak, hanem az árcsökkentések utáni várható végfelhasználói árakat próbálják bemutatni.

A processzorok árai összességében 10% és 20% közötti mértékben csökkennek decembertől, így a gyártó valószínűleg eléri a kitűzött célt és jelenléte valóban erősebb lesz a belépő szintű és középkategóriás CPU piacon. Az Intel Core i7-es processzorai a felsőkategóriás megoldásokat kereső felhasználókat célozzák meg, így a gyártó döntése, hogy csökkenti jelenlegi modelljeinek árait a 45 nm-es Phenom II-es processzorok megjelenéséig, jó lépésnek tűnik. Hogy az AMD központi egységei ezek után vonzóbbak lesznek-e a vásárlók számára, az rövidesen kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward