Prémium Radeon HD 5750 PowerColor-módra

Az AMD Radeon HD 5700-as sorozatának tagjai a legtöbb neves videokártya gyártó partner kínálatában már feltűntek, így itt az ideje, hogy ha lassan is, de elkezdjenek szállingózni a különlegesebbnél-különlegesebb kártyák is, valamint azok, amelyek gyárilag megemelt órajeleiknek köszönhetően a referencia megoldásoknál magasabb teljesítményt kínálnak.

Prémium Radeon HD 5750 PowerColor-módra

Az AMD Radeon HD 5700-as sorozatának tagjai a legtöbb neves videokártya gyártó partner kínálatában már feltűntek, így itt az ideje, hogy ha lassan is, de elkezdjenek szállingózni a különlegesebbnél-különlegesebb kártyák is, valamint azok, amelyek gyárilag megemelt órajeleiknek köszönhetően a referencia megoldásoknál magasabb teljesítményt kínálnak. Természetesen pici erőfeszítéssel maguk a felhasználók is könnyedén tuningolhatják meglévő Radeon HD 5700-as kártyájukat, méghozzá egészen jó esélyekkel.

Az első különlegességet a PowerColor készítette el: a vállalat szoros együttműködést folytatott a ZEROtherm csapatával, így az új termékükön, amely egy Radeon HD 5750-es modell, meglehetősen ütőképes hűtőt tudtak elhelyezni. A PCS HD 5750 Premium Edition névre keresztelt újdonság Juniper grafikus processzora 720 darab stream egységet tartalmaz, a GPU magórajele pedig 700 MHz-es. Az 1 GB-nyi GDDR5-ös memória 4600 MHz-en ketyeg, azaz órajelek tekintetében tökéletesen megegyezik a termék a referencia megoldásokkal. A GPU hűtéséről egy két slotot foglaló ZEROtherm hűtő gondoskodik, amely egy 6 mm-es, rézből készült heat pipe és 140 darab réz hűtőborda segítségével próbálja hatékonyan biztosítani a GPU hűtését. A lamellákról egy 70 mm-es átmérőjű ventilátor távolítja el a meleget. A légkeverő maximum 2500-as percenkénti fordulatszámon üzemel és természetesen a terhelés függvényében változtatja sebességét.

A limitált példányszámban forgalomba kerülő PCS HD 5750 Premium Edition modell CrossfireX és DirectX 11-es támogatásokkal érkezik és két darab DVI, egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenettel büszkélkedik. A gyártó tervei szerint a kártya október 30-ától lesz kapható, ára pedig 139 dollár magasságában fog elhelyezkedni. A termékhez jár egy kupon is, amelynek felhasználásával a december folyamán megjelenő DirectX 11-es autós játékhoz, a DiRT 2-höz juthatunk hozzá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward