Point of View mini PC az Nvidia ION erejével

Az Acer Nvidia Ion alapokon nyugvó Nettop konfigurációját már hetekkel ezelőtt megcsodálhattuk, azóta a Point of View is bemutatta saját Nvidia Ion-ra épülő alaplapjait, amelyek Intel Atom N230-as (egymagos) vagy Intel Atom N330-as (kétmagos) processzorokkal érhetőek el. A vállalat most egy újabb különlegességről rántotta le a leplet: elkészült az első Nvidia Ion alapú nettopja is, amely első ránézésre igen tetszetősre sikeredett, de specifikációt tekintve sincs oka szégyenkezésre.

Point of View mini PC az Nvidia ION erejével

Az Acer Nvidia Ion alapokon nyugvó Nettop konfigurációját már hetekkel ezelőtt megcsodálhattuk, azóta a Point of View is bemutatta saját, Nvidia Ion-ra épülő alaplapjait, amelyek Intel Atom N230-as (egymagos) vagy Intel Atom N330-as (kétmagos) processzorokkal érhetőek el. A vállalat most egy újabb különlegességről rántotta le a leplet: elkészült az első Nvidia Ion alapú nettopja is, amely első ránézésre igen tetszetősre sikeredett, de specifikációt tekintve sincs oka szégyenkezésre.

A nettop is N230-as vagy N330-as Atom processzorokkal lesz megvásárolható, így mindenki megtalálja a számára megfelelő opciót. A Mini PC MCPA7-ION lapkakészlettel ellátott alaplapot tartalmaz, a termék 8 darab USB 2.0-s portot, Gigabites Ethernet vezérlőt, valamint DVI, D-Sub és HDMI kimeneteket egyaránt kínál.  A rendszerben maximum 2 GB memória elhelyezésére nyílik lehetőség, a PoV nettopjában pontosan ennyi ram lesz jelen. Az adatok tárolásáról egy 160 GB-os SATA merevlemez gondoskodik, amely a rendelkezésre álló hely miatt minden bizonnyal 2,5 hüvelykes formátumú lesz. A szürke előlap mögött egy vékony DVD-RW meghajtó lapul, így a termék előnnyel indul a nettopok jelentős részével szemben, amelyekben nincs optikai meghajtó.

Az M-ITX formátumú alaplappal szerelt készülék 185 x 250 x 70 mm-es méretekkel rendelkezik, a ház formája erősen emlékeztet a Shuttle X27-es barebone konfigurációéra, amely még a régi, Intel 945GSE lapkakészletre épül, de ugyanúgy Atom processzort tartalmaz. Az alacsony fogyasztással, de mégis ütőképes teljesítménnyel bíró konfiguráció tápellátásáról egy 60W-os adapter fog gondoskodni.

Az egyszerű, letisztult dizájnnal rendelkező Point of View ION Mini PC megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, sőt, egyelőre a termék várható végfelhasználói ára sem tudható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward