Picivel nőtt az AMD piaci részesedése

Picivel nőtt az AMD piaci részesedése

Az iSuppli a napokban tette közzé legfrissebb elemzését, amely az AMD és az Intel 2007. negyedik negyedévi processzorpiaci részesedéséről számol be. Annak ellenére, hogy az AMD négymagos processzorai jelentős késéseket szenvedtek, majd a TLB címfordítási hiba miatt is kisebb problémák voltak velük, a gyártónak sikerült kis mértékben növelnie processzorpiaci részesedését. Ez idő tájt az Intel változatlanul őrizte piacvezető pozícióját és ha kis mértékben is, de vállalat is növelte a piaci részesedését.

Az iSuppli elemzése alapján az AMD a 2007-es év negyedik negyedévében a teljes processzorpiac tekintetében14,2%-os részesedést könyvelhetett el, ami a harmadik negyedévben elért 13,9%-os eredményhez képest némi növekedést jelent. Érdekesség a dologban, hogy a vállalatnak a kis processzorgyártó vállalatok részesedéséből sikerült néhány tized százaléknyit elcsípnie. Ezzel szemben az Intel a processzorpiac képzeletbeli tortájából 78,9%-ot tudhatott magáénak ebben az időszakban. Összehasonlításképpen a gyártó harmadik negyedéves részesedése 78,8%-os volt. A processzorpiac összes többi szereplőjének a harmadik negyedéves 7,3%-os részesedés helyett már csak 6,9%-on kellett osztozniuk.

Az AMD 0,3 százalékpontos növekedése nem mondható éppen rossznak, de az egy évvel ezelőtti, azaz a 2006. negyedik negyedéves eredményekhez képest jóval alacsonyabb értéket képviselt a 2007. negyedik negyedéves teljesítmény. Az iSuppli elemzései alapján 2006. negyedik negyedévében az AMD még 15,7%-os részt tudhatott magáénak a teljes processzorpiacból, míg a többi kisebb gyártó akkoriban 8,4%-os részesedésen osztozott. Kíváncsian várjuk, hogy miként alakul a vállalat részesedése a jövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward