Pici VIA alaplap extrém igénybevételhez

A VIA elkészítette első em-ITX formátumú alaplapját, amely a VIA EITX-3000-es típusjelzést viseli. Az em-ITX formátumot nemrégiben jelentette a gyártó, az új formátumra épülő 12 cm x 17 cm-es alaplapok segítségével kisméretű, vékony beágyazott rendszerek készíthetőek.

Pici VIA alaplap extrém igénybevételhez

A VIA elkészítette első em-ITX formátumú alaplapját, amely a VIA EITX-3000-es típusjelzést viseli. Az em-ITX formátumot nemrégiben jelentette be a gyártó, az új formátumra épülő 12 cm x 17 cm-es alaplapok segítségével kisméretű, vékony beágyazott rendszerek készíthetőek.

A speciálisan kialakított újdonságot -10 és +70 Celsius fokos hőmérséklet tartományban lehet használni, így szélsőséges környezetben is megállja a helyét. A pici alaplapon 1 GHz-es vagy 1,3 GHz-es VIA Nano processzort helyez el a gyártó, a  termék a friss VX800-as lapkakészlet köré épül. A rendszermemória So-DIMM ramok formájában lehet jelen, a maximálisan támogatott kapacitás 2 GB. Az EITX-3000 egy beépített DC-DC konvertert is tartalmaz, így AT és ATX módban egyaránt képes üzemelni, a módok közötti váltáshoz csak egy kapcsolót kell átkapcsolni.

A VIA VX800-as lapkakészlet VIA Chrome 9-es integrált videó vezérlővel büszkélkedik, amely MPEG2/4 és WMV9-es videó fájlok lejátszása közben kínál hardveres gyorsítást, akár egyszerre több képernyőn is. A megjelenítésről alaplapi LVDS portok gondoskodnak, amelyekből szám szerint kettő áll rendelkezésre. A 24-bites egycsatornás interfésszel rendelkező megoldások 1280 x 1024 pixeles felbontásig képesek kezelni a megjelenítőket. Mindkét LVD port esetében egymástól független felbontást és képfrissítési értéket lehet használni. A rendszer alaplapi VGA csatlakozó segítségével  akár az 1920x1440 pixeles felbontás mellett üzemelő kijelzőket is képes kezelni.

A kommunikációról két darab VIA VT6130-as Gigabites Ethernet vezérlő gondoskodik. Az alaplap két darab SATA csatlakozóval és egy Compact Flash csatlakozóval bír, a HD audiót pedig a VIA V10708B típusú HD audió vezérlő biztosítja. A termék két darab USB porttal bír, de az alaplapi csatlakozóknak köszönhetően további négyhez juthatunk. Az újdonság négy darab soros portot is tartalmaz, de a kínálatban egy párhuzamos port is szerepel, persze ez csak tüskesor formájában van jelen az alaplapon. Az újdonság működéséről egy led tájékoztat minket, ahogy a HDD aktivitásáról is. Maga a rendszer ventilátor nélküli hűtéssel üzemel majd.

A VIA illetékesei a friss terméket a március 31-e és április 2-a között megrendezésre kerülő ESC Silicon Valley 2009-es névre keresztelt rendezvény keretein belül mutatják be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward