Pici processzorhűtő Mini-ITX rendszerekhez

Pici processzorhűtő Mini-ITX rendszerekhez

A Mini-ITX alaplapok processzorainál kritikus feladat a hűtés kivitelezése, ugyanis ezeknél a konfigurációknál a rendkívül alacsony ház miatt viszonylag alacsony hűtőt kell használni, amelynek ennek ellenére megfelelő hűtőteljesítményt kell biztosítania a központi egység számára.

A GELID Solutions mérnökei felismerték a problémát és elkészítették saját megoldásukat a témában. Az 1U formátumú rendszerekkel is kompatibilis hűtő tökéletesen alkalmazható a Mini-ITX lapok mellet a Micro ATX és ATX lapokhoz, valamint a Panel PC, Car PC és HTPC konfigurációk igényeit is zökkenőmentesen ki tudja elégíteni. A Slim Silence fantázianévvel ellátott újdonságon egy halk ventilátor és egy rendkívül hatékony heat pipe teljesít szolgálatot a lehető leghatékonyabb hűtés érdekében. A keret nélküli légkeverő PWM támogatással is bír, így a processzor hőmérsékletének megfelelően változtatja fordulatszámát. A termék golyóscsapágyas felépítéssel rendelkezik.

A pici hűtő kétféle változatban készül: az egyik modell a Slim Silence 775, amely az Intel LGA775-ös processzoraihoz passzol, míg a másik, amely Slim Silence AM2 névre hallgat, az AMD Socket Am2/Am2+ és AM3-as processzorfoglalataival kompatibilis. Mindkét hűtő esetében 65W-ban határozta meg a gyártó a limitet, azaz maximum ekkora TDP-vel rendelkező AMD vagy Intel processzorhoz használhatjuk őket, persze egy rendszerhűtő ventilátort is érdemes alkalmazni a megfelelő szellőzés érdekében.

Az 5 év garanciával forgalomba kerülő megoldások közül a Slim Silence 775 16 euróért, míg a Slim Silence AM2-es modell 15 euróért lesz megvásárolható. Az újdonságokat a gyártó június folyamán dobja piacra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward