Phenom X2-esek 65 nm-es csíkszélességgel?

Néhány héttel ezelőtt röppent fel a hír, amely azt állította, hogy az AMD a kétmagos Phenom processzorok esetében 45 nm-es gyártási technológiát fog alkalmazni, így ezek a processzorok majd csak később, a négymagos 45 nm-es egységek után fognak megjelenni. A kétmagos Phenomok megérkezéséig a gyártó továbbra is a kissé korosodó Athlon X2-es családra fog támaszkodni, ám most úgy tűnik, hogy változik a terv.

Phenom X2-esek 65 nm-es csíkszélességgel?

Néhány héttel ezelőtt röppent fel a hír, amely azt állította, hogy az AMD a kétmagos Phenom processzorok esetében 45 nm-es gyártási technológiát fog alkalmazni, így ezek a processzorok majd csak később, a négymagos 45 nm-es egységek után fognak megjelenni. A kétmagos Phenomok megérkezéséig a gyártó továbbra is a kissé korosodó Athlon X2-es családra fog támaszkodni, ám most úgy tűnik, hogy változik a terv.

Egy osztrák webáruház kínálatában már megjelentek az első Phenom X2-es modellek, amelyek meglepő módon 65 nm-es gyártási technológiával készülnek és természetesen még nincsenek raktáron. A Geizhals.at kínálatában egy 2.3GHz-es Phenom X2 GE-6600-as, egy 2.1GHz-es Phenom X2 GE-6500-as, és egy 1.9GHz-es Phenom X2 GE-6400-as processzorra figyeltek fel a Hardware-Infos munkatársai. Mindhárom processzor 65 nm-es csíkszélességgel, 1,6 GHz-es HT linkkel, valamint magonként 512 KB másodszintű gyorsítótárral rendelkezik. Az egységek 3 MB harmadszintű gyorsítótárral és 45W-os TDP-vel érkeznek.

Az 1,9 GHz és 2,3 GHz közötti órajelek alapján a gyártó az újdonságokkal kapcsolatos marketing stratégiák megtervezésekor a processzorok alacsony fogyasztását fogja kihangsúlyozni, ugyanis a termékek nem valószínű, hogy teljesítmény tekintetében labdába rúghatnak majd az Intel megoldásai ellen.

Az egyes pletyka szintű információk szerint ezzel a módszerrel, vagyis a 65 nm-es Phenom X2-esek piacra dobásával az AMD a selejtes három- és négymagos Phenom processzorokból kíván némi bevételhez jutni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward