Phenom II X4: máris árcsökkenés jöhet?

Az AMD Phenom II-es processzorai nemrégiben kerültek forgalomba, ám most úgy néz ki, hogy a gyártó az újdonságok árait hamarosan csökkenti. Az Intel pont a tegnapi nap folyamán jelentette be, hogy egyes Core 2 Quad és Core 2 Duo processzorainak árát mérsékli, de a csökkentés a mobil- és szerverprocesszorok szegmensét is érinti majd.

Phenom II X4: máris árcsökkenés jöhet?

Az AMD Phenom II-es processzorai nemrégiben kerültek forgalomba, ám most úgy néz ki, hogy a gyártó az újdonságok árait hamarosan csökkenti. Az Intel pont a tegnapi nap folyamán jelentette be, hogy egyes Core 2 Quad és Core 2 Duo processzorainak árát mérsékli, de a csökkentés a mobil- és szerverprocesszorok szegmensét is érinti majd. Ezzel együtt néhány új processzort is piacra dobott a nagyvállalat.

Minden bizonnyal az Intel lépésének hatására döntöttek az AMD illetékesei úgy, hogy rövid időn belül nagyjából 20%-kal fogják lejjebb vinni az új, Phenom II X4 920-as és Phenom II X4 940-es processzorok árait. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a jelenleg 235 dolláros áron elérhető Phenom II X4 920-as modell 195 dollárért, a Phenom II X4 940-es központi egység pedig 50 dollárral olcsóbban, azaz 275 dollár helyett már 225 dollárért is elérhető lesz. A felsorolt árak 1000 darabos megrendelés esetén érvényesek, de a csökkentés remélhetőleg a végfelhasználói árakban is hasonló mértékben fog jelentkezni.

A vállalat illetékesei egyelőre nem erősítették meg a Hardware Infos értesüléseit, sőt, jelenleg az sem tudható, hogy pontosan mikor kerülhet sor a két újdonság árainak mérséklésére. Versenyképesség szempontjából nem tenné rosszul az AMD, ha mihamarabb véghezvinné az árak változtatását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward