Phenom II X4 955: tuning 4 GHz-en

A Phenom II X4 955-ös modellről már néhol megjelentek különböző hírek, ám most úgy tűnik, hogy a processzor valóban létezik és már készen áll a megmérettetésre és ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egységet már egy kisebb tuningnak is alávetették. Az XtremeSystems Fórumának egyik tagja az eddig hivatalosan be nem jelentett processzort egy Windows 7 béta operációsrendszerrel ellátott konfigurációban tuningolta, az eredményről egy CPU-Z kép is napvilágot látott.

Phenom II X4 955: tuning 4 GHz-en

A Phenom II X4 955-ös modellről már jelentek meg kósza hírek/pletykák, ám most úgy tűnik, hogy a processzor valóban létezik és már készen áll a megmérettetésre. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egységet már egy kisebb tuningnak is alávetették. Az XtremeSystems Fórumának egyik tagja az eddig hivatalosan be nem jelentett processzort egy Windows 7 béta operációsrendszerrel ellátott konfigurációban tuningolta, az eredményről egy CPU-Z kép is napvilágot látott. (A kép a hír írásakor nem volt hozzáférhető, ugyanis az XstremeSystems oldala egy ideje nem elérhető.)

A Phenom II X4 955-ös modellről nagyjából két hete olvashattunk utoljára, akkoriban arról szólt a fáma, hogy a 3,2 GHz-es négymagos processzor várhatóan április folyamán kerülhet a boltok polcaira. A Socket AM3-as processzor DDR3-1333 MHz-es és DDR2-1066 MHz-es memóriatámogatással bír, és 125W-os TDP mellett üzemel. Ezt a processzort a 3,1 GHz-es Phenom II X4 950-es modell helyett - amely mégsem kerül forgalomba - dobja piacra a gyártó.

Az XtremeSystems egyik tagja, aki Dumo becenévvel van jelen a fórumon, a 955-ös processzor mérnöki mintapéldányához jutott hozzá. A CPU gyárilag 3,2 GHz-es órajelen üzemelt, amelyhez 1,25V-os feszültségre volt szükség. Az újdonságot léghűtés használata mellett könnyedén járt 4 GHz-es órajelen, amihez 1,45V-os feszültség társult, a HyperTransport órajelét 200-ról 250 MHz-re emelte a lelkes tuner. A képek alapján Dumo memória tuningot is végrehajtott: az 1666 MHz-en futó modulok 11 GB/s-os memória sávszélességet kínáltak a rendszer számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward