Phenom II + DDR3: teszteredmények

Az AMD műhelyében elkészült a kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel ellátott Socket AM3-as Phenom II X4 910-es processzor, amelynek teljesítményét néhány teszt segítségével meg is vizsgálták. A processzor a Gigabyte  GA790FXT-UD5P alaplapjában foglalt helyet egy kétcsatornás DDR3-1333 MHz-es Corsair memóriacsomag társaságában, amelynek tagjai 9-9-9-24-es időzítésekkel üzemeltek. A CPU-Z ablak szerint a rendszer unganged módban működött, ami azt jelenti, hogy a Deneb processzor két memóriavezérlője egymástól függetlenül, 64-bite széles memória csatornával üzemelt. Ez a mód többnyire egycsatornás módnak felel meg, a több szálon futó alkalmazások azonban egymástól függetlenül tudják megcímezni az egyes csatornákon futó modulokat, így a teljes memória sávszélesség kihasználására lehetőség nyílik - állítják a források.

Phenom II + DDR3: teszteredmények

Az AMD műhelyében elkészült a kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel ellátott Socket AM3-as Phenom II X4 910-es processzor, amelynek teljesítményét néhány teszt segítségével meg is vizsgálták. A processzor a Gigabyte  GA790FXT-UD5P alaplapjában foglalt helyet egy kétcsatornás DDR3-1333 MHz-es Corsair memóriacsomag társaságában, amelynek tagjai 9-9-9-24-es időzítésekkel üzemeltek (a képen még két HD2600XT látható CrossFire-ben).

A CPU-Z ablak szerint a memória kezelése unganged módban történt, ami azt jelenti, hogy a Deneb processzor két memóriavezérlője egymástól függetlenül működött, tehát két külön 64 bites adatsínnel (ganged-ben a szokásos 1x128bit látható, nem futhat egyszerre két kérés).

A Phenom II X4 910-es modell az AMD első négymagos AM3-as CPU-ja. A termék 2,6 GHz-es alap órajelen fut. A tesztben a processzor teljesítményét kétféle módon vizsgálták: az első esetben alap órajelen, míg a másodikban 3,12 GHz-es órajelen futtatták, alap magfeszültség alkalmazása mellett.

Az alkalmazások közül a  WPrime esetében a tuningolt chip egész jó, 46.613s-os eredményt ért el, míg a SuperPi-nél már nem hozott jelentős különbséget a tuning. A PCMark 05 tesztben, akárcsak a 3DMark06 CPU tesztjében, egész szép növekedés látható (a VGA-val kapcsolatos pontszámok valószínűleg azért nem nőttek, mert a két 2600XT-t már alap órajelen is kihajtja a CPU). Csak azt sajnáljuk, hogy nem helyeztek el az eredmények mellé Core2Quad-dal mérteket, de remélhetőleg előbb-utóbb erre is sor kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward