PCIe alapú SSD kártya hatalmas sebességgel

A Fusion-io, aki piacvezető szerepet tölt be a nagy teljesítményű, szerverekbe szűnt SSD megoldások terén, most bemutatta ioDrive névre keresztelt SSD megoldásának utódját, amely ioDrive Duo névvel bír, és amely minden eddiginél nagyobb írási/olvasási sebességeket kínál a szerver piacon.

PCIe alapú SSD kártya hatalmas sebességgel

A Fusion-io, aki piacvezető szerepet tölt be a nagy teljesítményű, szerverekbe szánt SSD-k terén, most bemutatta ioDrive névre keresztelt SSD meghajtójának utódját, az ioDrive Duo-t, amely minden eddiginél nagyobb írási/olvasási sebességeket kínál a szerver piacon. Az újdonságon két darab SSD meghajtó foglal helyet, amelyek RAID 0 módban üzemelnek.

Az ioDrive Duo kártyák teljesítménye több egység használatakor lineárisan növekszik, így elérhető az akár 6 GB/s-os olvasási sebesség és az 500 000 IOPS (Másodpercenkénti I/O művelet) teljesítmény, amelyhez összesen négy darab ioDrive Duo kártya alkalmazására van szükség.

Az ioDrive Duo kártyák egyenként maximálisan 1,5 GB/s-os olvasási és 1,4GB/s-es írási sebességet garantálnak, a másodpercenkénti I/O műveletek száma pedig 200 000. A termék elérési ideje alacsonyabb, mint 50 mikro szekundum - állítja a gyártó közleménye. Mivel mérettől függően a specifikációk eltérnek ezért bővebb információkért érdemes meglátogatni a hivatalos oldalt, és végigfutni az adatlapjukon.

Az újdonságot Multi-bit hibakeresési és hibajavítási technológiával, valamint beépített "önjavító" eljárással is felvértezték, amelynek köszönhetően az egységnek nincs különösebb szervizigénye. A termék opcióként RAID 1-es módot is kínál, amelynek jóvoltából a kártya egyik ioMemory moduljának tartalmát a másik modulra lehet tükrözni.

Az ioDrive Duo 160 GB-os, 320 GB-os, 640 GB-os és 1,28 TB-os adattároló kapacitással ellátott változatokban kerül majd forgalomba. Az új kártyák 2009 áprilisában érkeznek, azonban az 1,28 TB-os modell megjelenésére majd csak 2009 második felében lehet számítani. A PCI Express foglalatba illeszkedő, SSD alapú megoldások várható áraival kapcsolatban egyelőre nincsenek információk. Hasonló terméket nemrégiben az OCZ mérnökei is bemutattak, ám abban a megoldásban 4 darab SSD modul dolgozott RAID 0 módban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward