PCI Express x1-es hibrid meghajtó: DDRdrive

PCI Express alapú SSD meghajtót már korábban láthattunk, ám most egy újabb vállalat próbálkozik a témában, név szerint a DDRdrive LLC. A vállalat DDRdrive névvel dobta piacra PCI Express x1-es slotba illeszkedő SSD kártyáját, amely tulajdonképpen egy hibrid megoldásnak tekinthető.

PCI Express x1-es hibrid meghajtó: DDRdrive

PCI Express alapú SSD meghajtót már korábban láthattunk, ám most egy újabb vállalat próbálkozik a témában, név szerint a DDRdrive LLC. A vállalat DDRdrive névvel dobta piacra PCI Express x1-es slotba illeszkedő SSD kártyáját, amely tulajdonképpen egy hibrid megoldásnak.

A DDRdrive egy különleges megoldás, amely 4 GB-nyi DDR RAM-ot és 4 GB-nyi SLC (Single Level Cell, azaz egyszintű cella) típusú NAND Flash memóriát tartalmaz. A PCI Express x1-es slotba illeszkedő terméket főként olyan konfigurációkba szánja a vállalat, ahol nagy IOPS sebességre van szükség (jellemzően adatbázis kezeléssel foglalkozó szervereknél és munkaállomásoknál). Maga a meghajtó írási- és olvasási sebesség tekintetében nem mondható túl különlegesnek: az olvasás 250 MB/s-os, míg az írás 155 MB/s-os sebességgel zajlik. I/O műveletek esetén már más a helyzet, ugyanis egyetlen DDRdrive segítségével 300 000 IOPS (Input / Output Per Second) olvasási sebesség érhető el 512B-os blokkméret használatakor, míg az írás sebessége 200 000 IOPS felett van, szintén 512B-os blokkméretnél.

Ezek az IOPS értékek jelentős gyorsulást mutatnak működési sebesség tekintetében az SSD meghajtók piacán. Összehasonlításképpen a Fusion IO üzleti felhasználók számára kínált termékei 200 000 IOPS olvasási sebesség elérésére képesek 512B módban, míg a többi, átlagfelhasználók számára is „elérhető” SSD meghajtónál ez az érték 100 000 IOPS körül helyezkedik el.

A fent említett sebességeket a DDRdrive 9,91 Wattos maximális fogyasztás mellett biztosítja. A termék szállítása a gyártó által kiadott sajtóközlemény szerint már megkezdődött, a DDRdrive ajánlott végfelhasználói ára 1495 dollár. A cég a hibrid SSD meghajtóra 5 év garanciát vállal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward