Pazarló cégek: éjjelre nem kapcsolják ki a PC-t

geteg vállalat megy csődbe és szenved kisebb-nagyobb anyagi gondok miatt, rendkívül fontos, hogy a különböző megszorítások és elbocsátások mellett az energiafelhasználást is optimalizálják. Egy friss tanulmány szerint, amelyet a különböző egyesült államokbeli, angliai és németországi vállalatokról készítettek, hatalmas a pazarlás egyes vállalatoknál.

Pazarló cégek: éjjelre nem kapcsolják ki a PC-t

Manapság, amikor a gazdasági világválság miatt rengeteg vállalat megy csődbe és szenved kisebb-nagyobb anyagi gondok miatt, rendkívül fontos, hogy a különböző megszorítások és elbocsátások mellett az energiafelhasználást is optimalizálják. Egy friss tanulmány szerint, amelyet a különböző egyesült államokbeli, angliai és németországi vállalatokról készítettek, hatalmas a pazarlás egyes vállalatoknál.

Az 1E névre hallgató cég, aki energiagazdálkodással kapcsolatos szoftverek fejlesztésével foglalkozik, egy meglehetősen érdekes elemzést készített az Alliance to Save Energy (Szövetség az Energia Megtakarításért). A cég állítása szerint az Amerikai Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és a Németországban található irodai számítógépek jelentős részét hagyják feleslegesen bekapcsolva éjszakára. A kimutatás szerint az amerikai vállalatok a felelőtlen energiafelhasználással évente 2,8 milliárd dollárt költenek arra, hogy a használaton kívüli, feleslegesen üzemelő gépek fogyasztását fizessék.

A szakemberek szerint egy olyan cég, ahol 10000 számítógép üzemel, nagyjából 260000 dollárt takaríthat meg, ha éjszakára minden gépet kikapcsolnak, amelyre nincs szükség. A kimutatás arra is kitért, hogy ha a világ egymilliárd számítógépét kikapcsolnánk egy éjszakára, azzal annyi áramot lehetne megtakarítani, amellyel nagyjából 30 évig lehetne biztosítani az Empire State Building külső és belső világítását. Érdemes odafigyelni, nem csak a nagyvállalatoknál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward