Pár napot késik majd a 9600GT

Az AMD a tegnapi nap folyamán útjára indította két legfrissebb videokártya sorozatát: az újdonságok Radeon HD3400-as és Radeon HD 3600-as típusjelzéssel lettek felvértezve. A rivális Nvidia következő generációs videokártyájának, azaz a 9600GT-nek megjelenésére még nagyjából egy hónapot kell várni, a gyártó ugyanis az eredetileg tervezett február 14-ei rajtot pár nappal későbbre, vagyis február 21-re csúsztatta.

Pár napot késik majd a 9600GT

Az AMD a tegnapi nap folyamán útjára indította két legfrissebb videokártya sorozatát: az újdonságok Radeon HD3400-as és Radeon HD 3600-as típusjelzéssel lettek felvértezve. A rivális Nvidia következő generációs videokártyájának, azaz a 9600GT-nek megjelenésére még nagyjából egy hónapot kell várni, a gyártó ugyanis az eredetileg tervezett február 14-ei rajtot pár nappal későbbre, vagyis február 21-re csúsztatta.

A kártya pár napos késésének technikai okai vannak, ugyanis az új videokártya feszültséggel kapcsolatos problémákkal küzd egyes alkalmazásokban, így a hiba kijavításának érdekében néhány napos késéssel debütál majd a 9600 GT. A hiba mellett fontos tényező a csúszásnál a Kínai Új Év is: a két ok úgy néz ki bőven elegendő az egy héttel későbbi megjelenéshez.

A 9600GT specifikációjával kapcsolatban már kiszivárogtak részletek: az Nvidia legfrissebb videokártyája G94-es grafikus processzorral rendelkezik majd, amelynek órajele 650 MHz lesz. A kártya 512 MB GDDR3-as memóriát hordoz magán, a chipek órajele 900 MHz, a memória interfész 256 bites. Az előzetes vélemények és a kiszivárgott korai teszt szerint a kártya körülbelül a 8800 GT teljesítményének 60-80%-át tudja felmutatni. A jelenlegi információkon kívül már csak a jövevény ára lehet érdekes, de hiányzó információkra remélhetőleg napokon belül fény derül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward