Pályára állt, képeket készít az új Google műhold

Már egy ideje tudható, hogy a Google GeoEye-1-es műholdja hamarosan működésbe lép és nagyfelbontású fényképeket fog készíteni. Most a műholdon lévő kamera, amely egyébként a legnagyobb felbontással rendelkezik a szárazföldet pásztázó kamerák között, most pályára állt és elkezdte a munkát.

Pályára állt, képeket készít az új Google műhold

Már egy ideje tudható, hogy a Google GeoEye-1-es műholdja hamarosan működésbe lép és nagyfelbontású fényképeket fog készíteni. Most a műholdon lévő kamera, amely egyébként a legnagyobb felbontással rendelkezik a szárazföldet pásztázó kamerák között, és elkezdte a munkát.

Galéria megnyitása

A nagyfelbontású egység egészen pontosan tegnap óta üzemel, az általa készített hatalmas felbontású fényképek teljesen tiszták, jól kivehetőek rajtuk az egyes részletek, ahogy az az alábbi képen is látszik. Sokan érdeklődnek, hogy a kamera által készített képek segítségével, vajon lehet-e kémkedni, nos őket ki kell, hogy ábrándítsuk, ugyanis az internetre kerülő nyilvános képek nem lesznek olyan minőségűek, hogy kémkedésre, illetve kíváncsiskodásra adjanak módot.

Galéria megnyitása

A műhold egyébként 681 kilométer magasan kering, napi szinten 15-ször kerüli meg a földet észak-déli irányban, 4,5 mérföld/másodperces sebességgel. A készülék sztereóképeket és háromdimenziós felszíni képeket egyaránt készít, az eszköz a jelenlegi tervek szerint 7 éven keresztül fog működni, ez idő alatt napi szinten 350 és 750 ezer négyzetkilométernyi területű földfelszínt fényképez le. A nagyfelbontású képeket a National Deospital-Intelligence Agency kapja majd meg, aki 502 millió dollárral szállt be a projektbe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap