P5E3 Deluxe: beágyazott linux rendszerrel

Nemrégiben számoltunk be az ASUS P5E3 deluxe alaplapjától, amely több szempontból is igazi különlegesség. A termék az Intel legújabb X38-as kódnévvel ellátott chipszetére épül, az alaplap DDR3-1333 MHz-es memória módulokat képes fogadni összesen 8 GB méretig, a rendszerbusz sebessége 800 MHz-től 1600 MHz-ig terjed. Az alaplapon 3 darab PCIE x16-os bővítőhely található, a két kék csatlakozó x16-os, míg a fekete csatoló x4-es vagy x1-es módban képes üzemelni.

P5E3 Deluxe: beágyazott linux rendszerrel

Nemrégiben számoltunk be az ASUS P5E3 deluxe alaplapjától, amely több szempontból is igazi különlegesség. A termék az Intel legújabb X38-as kódnévvel ellátott chipszetére épül, az alaplap DDR3-1333 MHz-es memória modulokat képes fogadni összesen 8 GB méretig, a rendszerbusz sebessége 800 MHz-től 1600 MHz-ig terjed. Az alaplapon 3 darab PCIE x16-os bővítőhely található, a két kék csatlakozó x16-os, míg a fekete csatoló x4-es vagy x1-es módban képes üzemelni.

Az alaplap fejlett energia gazdálkodással érkezik az EPU chipnek köszönhetően. A különlegességek sora itt még nem ért véget, ugyanis a gyártó az alaplapot felvértezi az Express Gate technológiával is, amelynek köszönhetően Windows indítása nélkül böngészhetünk az interneten, vagy cseveghetünk a Skype VoIP szolgáltatásának köszönhetően. Ezt az ASUS úgy oldja meg, hogy egy beágyazott linux rendszerrel szállítja az alaplapot: a rendszer tartalmazza a Firefox webböngészőt és a Skype VoIP alkalmazást egyaránt. A kis operációsrendszer 5 másodperc alatt bootol, így hamar elkezdhetjük a netezést vagy a beszélgetést. A beágyazott linux rendszer neve SplashTop, amelyet a DeviceVM készít, az operációsrendszer hivatalosan október 10-én debütál, azaz holnap után.

Az ASUS újdonsága a technikai paraméterek és a szolgáltatások tekintetében rendkívül jó alaplapnak bizonyul, ám egyelőre sajnos nem tudható, hogy pontosan mikor kerül a boltok polcaira, illetve az sem, hogy a vásárlóknak mennyire kell majd szélesre nyitniuk azt a bizonyos pénztárcát.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward