P55-ös SuperComputer alaplap ASUS-módra

Az ASUS-nál már rengeteg P55-ös alaplap áll készen arra, hogy a Lynnfield processzorokkal karöltve szeptember elején a boltok polcaira kerülhessenek. A P7P55-ös alaplap család tagjai közül már több termékről hullott le a lepel az elmúlt hetek folyamán,ám most egy friss modellről érkeztek információk, amelyet a gyártó kifejezetten a GPGPU technológia szerelmeseinek készített.

P55-ös SuperComputer alaplap ASUS-módra

Az ASUS-nál már rengeteg P55-ös alaplap áll készen arra, hogy a Lynnfield processzorokkal karöltve szeptember elején a boltok polcaira kerülhessenek. A P7P55-ös alaplap család tagjai közül már több termékről hullott le a lepel az elmúlt hetek folyamán,ám most egy friss modellről érkeztek információk, amelyet a gyártó kifejezetten a GPGPU technológia szerelmeseinek készített.

A fenti képen látható termék a P7P55 WS SuperComputer elnevezést viseli. A munkaállomások számára készített alaplap a hírek szerint nem kerül majd forgalomba a P55-ös termékek első hullámával, hanem majd csak valamivel később dobja piacra a gyártó. A termék 16+3 fázisú tápellátással rendelkezik és természetesen tartalmazza a Turbo V Evo chipet is, amelynek segítségével a tuning egy gombnyomással elvégezhető. Az alaplap az energiatakarékos működés érdekében a gyártó EPU technológiáját is támogatja, de ezen kívül MemOC! névre keresztelt ram tuning funkciót is magában hordoz. Az alaplapon négy darab DDR3-as memóriafoglalat helyezkedik el, ezekbe maximum DDR3-2133 MHz-en ketyegő modulokat pakolhatunk. A termék különlegessége, hogy összesen öt darab PCI Express x16-os slotot tartalmaz, így CrossfireX vagy háromutas SLI rendszerek építéséhez ideális lehet.

Az LGA-1156-os tokozással ellátott processzorokat fogadó alaplapon hat darab SATA 3 Gbps-os port, két darab Gigabites Ethernet csatlakozó és nyolccsatornás integrált audió vezérlő is jelen lesz. Érdekesség, hogy magán a lapon az alsó PCIe slot alatt még két USB 2.0-s portot is elhelyeztek. A gyártó egyelőre nem adott információkat azzal kapcsolatban, hogy az újdonság pontosan mikor jelenhet meg és mennyibe fog kerülni. A várakozások szerint szeptember végén, vagy október elején jelenhet meg kereskedelmi forgalomban a nem mindennapi újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward