P55-ös és 785G-s alaplapok az Asrock-tól

A különböző neves vállalatok már gőzerővel készülnek a Computex-re, amely napokon belül kezdetét veszi Tajpejben. Az ASrock mérnökei is készültek a a nagy kiállításra: a másodvonalbeli (TIER 2) gyártó egyből két újdonsággal is büszkélkedhet a saját standján, amelyek közül az egyik egy P55-ös, míg a másik egy AMD 785G-s alaplap.

P55-ös és 785G-s alaplapok az Asrock-tól

A különböző neves vállalatok már gőzerővel készülnek a Computex-re, amely napokon belül kezdetét veszi Tajpejben. Az Asrock mérnökei is készültek a a nagy kiállításra: a másodvonalbeli (TIER 2) gyártó egyből két újdonsággal is büszkélkedhet a saját standján, amelyek közül az egyik egy P55-ös, míg a másik egy AMD 785G-s alaplap.

Az Intel ugyan csak az idei év szeptemberének elején indítja majd hódító útjukra a P55-ös lapkakészlettel ellátott alaplapokat és a hozzájuk tartozó LGA-1156-ös tokozású, Core i5-ös sorozatú processzorokat, ám a gyártók már nagyjából jelenleg is készen állnak a startra. Az Asrock P55 Deluxe típusjelzéssel ellátott terméke a kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel ellátott LGA-1156-os processzorokat fogadja, az alaplapon négy darab DDR3-2000-es memória foglalat található. A bővítőhelyek között három darab PCI, egy darab PCI Express x1-es és három darab PCI Express 2.0 x16-os slot foglal helyet, amelynek köszönhetően a CrossfireX támogatás is elérhető. Az alaplap ezen kívül hat darab SATA 3 Gbps-os portot, két Gigabites Ethernet csatlakozót, eSata csatlakozót, valamint bekapcsoló-, Reset és CMOS Clear mikrokapcsolókat is tartalmaz. Érdekesség, hogy a gyártó egy PCI Express x1-es slotba illeszkedő, két darab USB 3.0-s portot tartalmazó bővítőkártyával dobja piacra a terméket.

AMD-s vonalon – többek között – az MA3785GXH/128M típusjelzésű modellel képviselteti magát a vállalat a Computex-en. Az újdonság Socket AM3-as processzorok fogadására képes, négy darab DDR3-1600-as memória foglalattal, három darab PCI Express x16-os slottal és integrált, Radeon HD 4200-as sorozatú videó vezérlővel van ellátva. A kék nyomtatott áramköri lapon (PCB) 128 MB-nyi SidePort memória is segíti a Radeon HD 4200-as IGP dolgát. Csatlakozók tekintetében hét darab SATA 3 Gbps-os port, egy eSata port és szokás szerint D-Sub, DVI, valamint HDMI kimenet is lesz a terméken, ha a képek alapján jól láttuk.

 A termékekkel kapcsolatban további részletek a Computex alkalmával várhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward