P45-ös MSI alaplap extrém hűtéssel

Az MSI legújabb alaplapját, amely az Intel P45-ös lapakkészletére épül, még a CeBit keretein belül sem lehetett megtekinteni, ám most végre sikerült néhány képhez és némi információhoz jutni a nem mindennapi hőcsöves hűtőalkalmatossággal ellátott termékkel kapcsolatban.

P45-ös MSI alaplap extrém hűtéssel

Az MSI legújabb alaplapját, amely az Intel P45-ös lapkakészletére épül, még a CeBit keretein belül sem lehetett megtekinteni, ám most végre sikerült néhány képhez és némi információhoz jutni a nem mindennapi hőcsöves hűtőalkalmatossággal ellátott termékkel kapcsolatban.

Az MSI P45D3 Platinum típusjelzéssel ellátott újdonsága természetesen LGA-775-ös processzorfoglalattal lesz ellátva, így gond nélkül fogadja majd az Intel legújabb processzorait is. A deszkán négy darab DDR3-as memória slot helyezkedik el, az alaplap emellett 3db PCIe x1-es, két darab hagyományos PCI és két darab PCI Express x16-os csatolófelülettel is el van látva, utóbbi csatlakozóknak köszönhetően a termék képes Crossfire módban is fogadni az AMD videokártyáit. Az újdonság ezen kívül hat darab SATA porttal is fel van vértezve, illetve integrált HD audió vezérlőt is tartalmaz. Az alaplap nem csak az új chipszet miatt számít érdekességnek, hanem a nem mindennapi hűtése miatt is. A gyártó különleges hőcsöves hűtést helyezett el a deszkán, a hűtőrendszer teljes egészében rézből készült, az északi híd, a déli híd és a feszültségszabályzó modulok hűtéséről összesen 5 darab hőcső gondoskodik, amelyek a hőt az északi hídon található különleges, réz lamellákkal ellátott hűtőalkalmatossághoz vezetik.

A hűtőrendszer hatásfokával kapcsolatban még nincsenek adatok, de látvány szempontjából mindenképpen jó megoldásnak tűnik az egység, persze a látvány inkább mindig másodlagos szempont a hűtés esetében. A P45-ös és G45-ös lapkakészletek a tervek szerint június folyamán jelennek majd meg: a debütálást a Computex idejére időzíti a gyártó, várhatóan ezután nem sokkal az MSI P45D3 Platinum típusjelzéssel ellátott újdonsága is kereskedelmi forgalomba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward